Wpis z mikrobloga

@Emkacf: alez czemu? ;-) slonce moze pomagac na AZS. wyjazdy lecznicze w cieple rejony (klimatoterapia) to stary sposob na AZS: https://www.zdrowiepaleo.pl/2016/01/13/jak-leczyc-atopowe-zapalenie-skory-cz-ii-nowe-i-stare-sposoby

leczniczy wpływ światła na skórę wykorzystywany jest też w innej metodzie leczenia AZS czyli fototerapii

wit. D3 tez jest niezbedna dla zdrowia, w tym skory, a ekspozycja na słońce (właściwa) jest jednym ze sposobow na utrzymanie jej na odpowiednim poziomie w organizmie.

u wielu osob zaostrzenie przychodzi na jesien/zime,
  • Odpowiedz
@Emkacf: no, coz, przejrzalam chyba wszystko i nie ma aktualnie wiele w temacie AZS tutaj. jak kogos interesuje AZS, trafi na starsze wpisy, wiec szkoda czegos do nich nie dorzucic z innej perspektywy
  • Odpowiedz
@ZdrowiePaleo: ach, no chyba, że tak ;) generalnie to ja potem odkryłam, że nie tyle słońce, co pot mnie podrażniał po prostu, dwa razy chodziłam na fototerapię, ale raz miałam za długo naświetlania i strasznie się pociłam przez co nic to nie pomagało, a drugim razem miałam fajną komorę z klimą i było spoko
  • Odpowiedz