Wpis z mikrobloga

https://soundcloud.com/miguelpl90/mike-l-healing-spring

Stary kawałek, ale ostatni jaki zrobiłem, przez brak czasu jaki mam ostatnio. Co sądzicie? (Polecam raczej posłuchać na słuchawkach, kawałek jest bez masteringu, jeszcze muszę trochę się doszkolić w tym zakresie) Już nie mogę się doczekać, aż znajdę trochę czasu, żeby znowu coś podłubać. AKAI Mini już cały zakurzony :>

#diy #produkcjamuzyki #ableton #ambient
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miguelpl90: Fajny jest ten lekko skaczący po panoramie gitarowy dźwięk i wszelkie ludzkie głosy. Co prawda brakuje mi jakiegoś szczątkowego bitu, ale to już czysto moje schorzenie. Rozumiem założenie i podziwiam, sam kompletnie nie mam wyczucia w tak delikatnych gatunkach. A tak ogólnie, to powiem Ci, że mimo natłoku dźwięków całość brzmi baaardzo spójnie, za to wielki plus.

Ach, i panning pod koniec albo Ci się popsuł na niektórych elementach,
  • Odpowiedz
@Mroczny_Pyton: Dzięki za feedback :) Faktycznie końcówka kawałka nie wyszła tak jak chciałem. Przypisałem sobie za dużo parametrów na knoby, którymi manewrowałem raczej na spontanie, oczywiście wcześniej ćwiczyłem ten patent i wychodził lepiej. Miał wyjść taki dobry delay wokalu na reverbie uciekający gdzieś w przestrzeń. Brak jakości wynika chyba ze słabej wtyki na delay, bo używam stockowej z able... A reverb był oddzielnie. Mogło się gryźć troche jedno z drugim
  • Odpowiedz
@miguelpl90: Taaak... Coś tak czułem, że przeciwwagą ma być uciekający na drugą stronę delay, ale on za krótko (albo za cicho) wybrzmiewał i choć faktycznie był słyszalny, to za słabo, żebym nie odczuł dyskomfortu. Niemniej, patent świetny, propsuję. :D

A reverb mógł też zagłuszyć co nieco. W takich gatunkach często coś niknie.
  • Odpowiedz