@przemyslaw-wipler lewaczy bo nie zna tej części programu KNP, zamiast się doinformować to bredzi jakieś cuda wianki na kiju. Specjalnie go o to zapytałem, żeby go w temacie sprawdzić.
a) Zapewnimy ogromną autonomię wszystkim ziemiom, upraszczając strukturę samorządową.
b) Nie dopuścimy jednak, by przepisy ustanawiane przez samorządy miały pierwszeństwo przed prawem państwowym. Autonomia nie oznacza suwerenności. Próby ustanowienia suwerenności lub oderwania ziem od Państwa Polskiego będą ostro zwalczane.
c) państwo będzie też bronić ludzi przed uciskiem ze strony samorządów.
Przecież z tego zdania nie wynika to o czym ty mówisz, czyli demokracja właścicielska.
@kolnay1: (#) ja nie odpowiadam za redagowanie strony ale tak jest, demokracja właścicielska ważona, wałkowane to było wielokrotnie i jest z tego mnóstwo nagrań zarówno na NPTV jak i w radio z JKM na żywo
@franekfm: Znudziła mi się rozmowa gdy zauważyłem, że twoje odpowiedzi nie mają wiele wspólnego z tym o co się pyta. No i widzę, że @LibertyPrime równolegle próbuje wytłumaczyć ci to samo.
po co mnie gość @wspolrzednebiegunowe wola jak mnie ma na czarnolisto.
@przemyslaw-wipler lewaczy bo nie zna tej części programu KNP, zamiast się doinformować to bredzi jakieś cuda wianki na kiju. Specjalnie go o to zapytałem, żeby go w temacie sprawdzić.
@franekfm:
każdy z innymi poglądami to lewak, potwierdzone info ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@franekfm: Chodzi mi o program KNP.
http://nowaprawicajkm.pl/info/program-wyborczy/program-kongresu-nowej-prawicy
I. Podstawy Państwa
...
8. Za bardzo ważny uważamy samorząd:
a) Zapewnimy ogromną autonomię wszystkim ziemiom, upraszczając strukturę samorządową.
b) Nie dopuścimy jednak, by przepisy ustanawiane przez samorządy miały pierwszeństwo przed prawem państwowym. Autonomia nie oznacza suwerenności. Próby ustanowienia suwerenności lub oderwania ziem od Państwa Polskiego będą ostro zwalczane.
c) państwo będzie też bronić ludzi przed uciskiem ze strony samorządów.
...
i wielokrotnie to było powtarzane, że
@kolnay1: (#) ja nie odpowiadam za redagowanie strony ale tak jest, demokracja właścicielska ważona, wałkowane to było wielokrotnie i jest z tego mnóstwo nagrań zarówno na NPTV jak i w radio z JKM na żywo
Bez urazy, ale właśnie sam opisałeś proces, któremu oddajesz się od dłuższej chwili.