Wpis z mikrobloga

@WrzeCiOna: @cocojambo210 To wtedy by takiego osobnika nie zatrudniliby w ogóle i zakończyli rozmowe. Kryminaliści w naszym kraju jak juz wyjdą to w sumie jedynie co im co zostaje to praca na czarno albo zostanie lokalnym degustatorem #pdk a pisowskie czopki chcąc niby "dobrze" zlikwidowali szarą strefe pozbawiając w ten sposób tych ludzi zatrudnienia, no bo teraz de facto te umowe muszą dać. Kryminalisci nie powinni być
  • Odpowiedz
@WrzeCiOna: @cocojambo210 Słyszałem, że byłym więźniom przysluguhe jakichś zasiłek, ale to grosze ¯\(ツ)/¯ porównywalne z rentą dla niepełnosprawnych, ale zaz alkoholik dostanie 2 koła do łapy xd i jak w tym kraju normalnie żyć, kiedy żeby zyc to musisz byc zlodziejem, bl uczciwy to prędzsj sie wyhusta za stodoła albo jebnie na zawał czy inny udar przed emeryturą
  • Odpowiedz
@JasnyBanan wiesz ten alkoholik też nie poszaleje bo to dają jak przejdziesz komisję że masz niesprawna wątroba. Mimo wszystko wolę mieć sprawna. W sumie to niewiele się różni od dochodu podstawowego. Bo takie renty rodzinne, jak np kobieta owdowiala za mlodu, są dramatycznie niskie i jak ktoś nie składał papierów o emeryturę to nie wypisze się z abonamentu rtv. Osoby bwzrobitne bez prawa do zasiłku też są w kropce, bo majac
  • Odpowiedz
@cocojambo210 ja mam sporo dziur, bo nic nie poradzę na to że firma zatrudniała tylko na święta albo sezon urlopowy. I jakby w tym czasie też coś robiłeś. A hr oczekuje ze w tym czasie będziesz 8 h budował wizerunek profesjonalisty na linkedin. O leczeniu, jeśli akurat masz czas i pójdziesz się skanować nie musisz mówić więc co im do tego. Moze miałeś romans życia i rzuciłeś wszystko a teraz nie
  • Odpowiedz
  • 0
mówią że ludzie nie są mobilni bo w innym miejscu kraju więcej płacą, ale żeby mieć jakiś pokój na start czy wsparcie

@WrzeCiOna: Bon zasiedleniowy polecam serdecznie też można spoko siano dostać z tego jak sie znajdzie prace daleko od miejsca zamieszkania
  • Odpowiedz
@WrzeCiOna: No to jedziemy na tym samym wózku, bo też mam dziury w CV ( ͡º ͜ʖ͡º) OP tez dziurawy @cocojambo210 a i formalnie tak, a podobno np tacy ukraińcy sie nauczyli obchodzić nasz system i udalo im sie naciagnac przepisy, tak ze taki ukrainiec siedzi sobie u siebie w kraju, a nasz ZUS mu wypłaca hajs chyba z 800+ ale emerytury po miesiacu
  • Odpowiedz
@JasnyBanan 800+ powiązani z dzieckiem i obowiązkiem szkolnym więc może matka dziecka jest w Polsce. Ci do emerytur to czytałam kiedyś że ktoś po 1 dniowym szkoleniu z pośredniaka miał pierwsze ubezpieczenie i też jakiś 1 grosz mu się należał tej emerytury. Renta alkoholowa to brzmi paskudnie ale osób które nie mogą pracować z różnych powodów jest więcej. Z tym obchodzenie systemu to nie ma tak łatwo jak w latach 90
  • Odpowiedz
@cocojambo210 w covidzie można było zarejestrować się online. Bardziej mnie dziwi że niektóre urzędy do aplikacji wymagają ręcznie napisanego listu motywacyjnego i skanów dokumentów.
  • Odpowiedz
  • 0
@WrzeCiOna W covida też ogarniałem i też wszystkie dokumenty musiałem przywieźć i wrzucić do jakiejś skrzyni na dokumenty ale przynajmniej nie widziałem człowieka żadnego także nadal na plus xD
  • Odpowiedz
@JasnyBanan bez przesady, takie są przepisy a tych Grażynki nie tworzą. Z jednej strony urzędy maja mieć adres e-doręczenia, z drugiej poczta wydrukuje ci to i wyślę poleconym. Ja niewiem grafologa zatrudniają czy co do rektutacji
  • Odpowiedz
@cocojambo210 wyrejestrować można się mailem. Wysyłasz skan formularza w pdf z podpisem i już. Dostajesz potem pismo że z Ich informacji wynika se masz pracę i wyrejestrowuja z dniem...
  • Odpowiedz
@JasnyBanan bo najwięcej do powiedzenia to maja osoby co ich to nie dotyczy. Wczoraj w debacie padło hasło "obsmarkane szesc tysięcy" dla kogo jest to jest ale dla ilu nie jest to w ogóle dostepne
  • Odpowiedz