Wpis z mikrobloga

#debata #wybory odnośnie pierwszego pytania na debacie o imigrantów.
Sytuacja 1 - imigrant robi mi włam na chatę i kradnie coś za kilkanaście stówek
Sytuacja 2 - imigrant dostaje socjal na życie i mieszkanie w ośrodku dla imigrantów za moje pieniądze zabrane mi w podatkach
Czym się różnią te dwie sytuacje? Dlaczego w ogóle polska wspiera imigrantów? Żeby nie było włamań, rozbojów itd które i tak są? Na zachodzie też ich wspierają i pojawiły się strefy NOGO
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@woskrosenie Polska powinna stworzyć silniejesze instrumenty aby takie osoby odsyłać a także każdy przejaw łamania prawa lub migania sie od pracy surowo karać w tym przypadku jest to odesłanie do kraju. Legalnie przyjeci migranci w małym odsetku łamią prawo. Przyjmowanie nielegalnych imigrantów, tych którzy siła chcą wejść do Europy należy izolować i odsyłać
  • Odpowiedz
@woskrosenie: te strefy nogo to są od polityki wsadzania imigrantów w konkretne dzielnice, przez co tworzą się getta. W Szwecji mają problem ale nie przez muzułmanów, co grają prawicowe media, a imigrantów z Bałkanów. We Francji mają problem z drugim czy trzecim pokoleniem imigrantów, które też mieszka po słabych dzielnicach. Kiepska dzielnica, kiepska szkoła, kiepska praca, kiepska dzielnica i tak to się kręci Jest różnica między murzynem z Sahelu, który
  • Odpowiedz
  • 0
@lukaschels: każdy taki imigrant który złamał prawo powinien jak dla mnie odsiedzieć swoje ale w taki sposób gdzie jest skierowany na przymusowe roboty. Musiał by odpracować szkodę z dodatkowym x% od szkody + swoje utrzymanie, po odpracowaniu deportacja z banem na ponowny wjazd do polski. A prosta robota dla takiego się napewno znajdzie
  • Odpowiedz
To, że ani PiS ani PO nie chce wpuszczać wszystkich to dobrze

@Marek_Licyniusz_Krassus: czemu dobrze? Powinni wpuścić wszystkich, odsiać i odesłać do Afryki resztę, po tym jak zapracują na bilet lotniczy przy budowie umocnień na granicy. Pilnowanie i pushbacki są słabe, bo 4 razy się nie uda a za 5 się uda.
  • Odpowiedz
  • 1
To, że ani PiS ani PO nie chce wpuszczać wszystkich to dobrze

@Marek_Licyniusz_Krassus: nigdy nie patrz na to co ktoś mówi tylko co robi. Każdy ci obieca że imigranci będą wyselekcjonowani, cycuś glancuś - tylko na niego zagłosuj. A jak jest? Jeszcze niedawno była afera że urzędnicy sprzedali kilkaset tys wiz na lewo. Myślisz że oni nie byli z jakiejś partii? Wszystkie urzędy są politycznie obsadzone
  • Odpowiedz
  • 0
@lukaschels: niech nike albo adidas założy fabrykę w polsce i niech szyją buty albo inne ubrania. Albo niech zbierają truskawki albo inne jabłka w sezonie z gps na nodze. Można by jakąś kopalnie dostosować do pracy gdzie imigranci by kopali pod ziemią a strażnicy by ich pilnowali
  • Odpowiedz