Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz dowiedziałem się o jego istnieniu jakoś 2 lata temu, gdy Pinokio powołał go na Wojewodę. Byłem pewny, że zostanie namaszczony przez Pierdzisława na nowego prezydenta. Wysoki, ładna niepisowska morda, no kandydat idealny. Dodatkowo chyba nie był zamieszany w żadną aferę. W wyborach na prezydenta Warszawy przecież nie osiągnął jakiegoś złego wyniku. Prawie 200k Warszawiaków oddało na niego głos, wynik 23% to więcej niż Nałroki ma obecnie w sondażach xDD Nie wiem jak Smrodziński mógł wybrać Batyre zamiast niego. Nawet jak otworzy morde to nie bolą uszy. Jest pisowcem, gada zgodnie z przekazem, ale ma bardziej ludzką twarz. To mógł być Duda 2.0, a Kaczafi wolał wystawić Dude w wersji beta. Cieszmy się, że mamy takiego genialnego stratega w PiSie.

#bekazpisu #polityka #wybory
eleganckichlopak - Pierwszy raz dowiedziałem się o jego istnieniu jakoś 2 lata temu, ...

źródło: temp_file8934786714050381719

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eleganckichlopak bał się że będzie zbyt umiarkowany albo że zdoła zbudować własną frakcję. Fakt taki pisowski kandydat mógłby zagrozić Trzaskowskiemu i pozyskać dla PiS głosy umiarkowanych. Na szczęście mają Batyra, najgorszego kandydata PiS od czasu powstania tej partii.
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak: Zgadzam się w 100%. Tobik byłby znacznie lepszym kandydatem, bo Batyr to tragedia.

Nie wiem na co oni liczyli w tych wyborach w Warszawie, która przecież jest chyba najbardziej progresywnym miastem w Polsce. Pewnie wystawili by Tobika gdyby doprowadził do drugiej tury, ale znowu - Warszawa to nie Polska. Ciekawe jakby Karolek się tam sprawdził. Na pewno wypadłby znacznie gorzej.
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak: Wbrew pozorom podobieństwo do Dudy mogło zadziałać na niekorzyść Bocheńskiego. Kaczyński potrzebuje skrajniaka do przeprowadzenia rewolucji do końca. Duda w pewnym momencie pękł i zawetował jakieś ustawy dotyczące sądownictwa czy lex Tusk. Czy mamy wątpliwości że taki Batyr by się zawahał jakby chodziło o zwalczanie opozycji względem PiSu? Po tym co teraz robi Tusk chęć zemsty na nim będzie jeszcze większa a sposoby na które by się tego podjęli
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak: Tobiaszek wydaje się być bardziej niezależny niż Rocky i mógłby bardziej zagrozić prezesure. Bocheński jakoś tak bardziej mi pasuje wizualnie - stary styl amerykańskiego kongresmena czy bohatera z filmów tylko z mało charyzmy. Gdyby kandydat mial wygląd Bocheńskiego i charyzmę Czarnka.
Myślę że Kaczyniak postawił vabank - czuje że przerżnie te wybory ale postawił na kandydata który:
1) nie zagrozi mu w przyszłości
2) nie będzie kojarzony z partią
  • Odpowiedz