Aktywne Wpisy
elzevir +232
#zalesie #gorzkiezale #januszebiznesu #wroclaw #gastronomia
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
Agencja Mienia Wojskowego będzie miała w tym roku na zbyciu wycofane z linii czołgi, okręty rakietowe i kilkadziesiąt tysięcy automatów z czasów zimnej wojny. Spodziewa się rekordowych przychodów, bo broń z demobilu sprzedaje się znakomicie.
W zeszłym roku jak woda, przez uprawnionych pośredników, wysłano w świat np. sto tysięcy sztuk broni strzeleckiej, w tym 50 tys. kałasznikowów w kilku wersjach, pistolety i karabiny maszynowe z rezerw pamiętających jeszcze Układ Warszawski. Nie było najmniejszych problemów ze znalezieniem nabywców kilkudziesięciu nadal sprawnych wyrzutni rakietowych BM 21 Grad, współczesnych katiusz rosyjskiej produkcji. W ich ślady poszło 90 samobieżnych haubic kaliber 122 mm Goździk, które w wojsku robią teraz miejsce dla potężniejszych i nowocześniejszych Krabów z Huty Stalowa Wola.
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/706203,1110637-Rekordowe-dochody-AMW-z-wyprzedazy-broni.html
#wojsko #czolgi