Wpis z mikrobloga

O bankach na +
O armi i produkcji amunicji nawet ++
O przyroście naturalnym na +
O polityce zagranicznej na +
O aborcji ------
Tyle że te pierwsze tematy co są na + dotyczą większości społeczeństwa a temat aborcji i to z gwałtu dotyczy setnych jak nie tysięcznych promila społeczeństwa.
#kanalzero
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jozef-dzierzynski: Połowa z tej połowy kraju jest już za stara na dzieci więc ich ten temat sie nie tyczy, zakładam że te 5% z tych 25% populacji która została jest za pełna ochroną zycia. Więc mamy 20%. Myślę że z tych 20%, co najwyżej 5% realnie chciałoby dokonać aborcji gdyby coś (bo choć temat głośny to jedak w Polsce jesteśmy prolife i kobiety raczej walczą o pewną ideologie i możliwość
  • Odpowiedz
@Je22: No bo nie zmusisz nikogo do robienia dzieci. Gen-z ma dostęp do sieci, widzi ile kosztuje wychowanie dziecka i wie że chce najpierw zarobić na to i sie wybawić, część nigdy nie zdecyduje sie na dziecko choćby państwo złoto za to rozdawało. Więc tak nic sie nie da zrobić poza ogólnym polepszeniem jakości życia w Polsce i zwiekszenia możliwości nabywczych polaków.
  • Odpowiedz
@SzukamNlcku

tylko promil facetów zostanie wrobione w g---t w przypadku domniemania winy, więc to nie jest problem wszystkich mężczyzn prawda

albo tylko promil facetów urwie rękę na wojnie jak nas zmusza do wysyłania na front, więc to jest też problem tylko nielicznych
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty:
Organizacje pozarządowe, takie jak Niebieska Linia, szacują, że rocznie ofiarami gwałtu pada około 30 tysięcy kobiet. ( z czego przy jakiś niesamowitych założeniach może 1% konczy sie dzieckiem) czyli mamy 300 kobiet "poszkodowanych" przez system ( a to i tak przy MEGA sprzyjających założeniach)
W 2024 r. w Ukrainie zginęło 2064 cywilów [CYWILÓW CZYLI OSÓB KTÓRE NAWET NIE BYŁY NA FRONCIE (te śmierci liczymy dziesiątkach tysięcy)

Nie masz bladego
  • Odpowiedz
Więc mamy 20%. Myślę że z tych 20%, co najwyżej 5% realnie chciałoby dokonać aborcji gdyby coś (bo choć temat głośny to jedak w Polsce jesteśmy prolife i kobiety raczej walczą o pewną ideologie i możliwość a nie realnie prezentują potrzebę)

@RevangE: mówimy o aborcji z gwałtu, umiesz czytać? wymyśliłeś sobie numerki i udajesz mądrego lol.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: Nie zrozum mnie źle, ja jestem za aborcją uważam nawet że dalej niż do 3 miesiąca może nawet do 6. Po prostu nie ma dla mnie znaczenia postulat który tyczy się realnie może kilku set osób rocznie. Ma dla mnie znaczenie każdy inny postulat który ma wpływ na setki tysięcy Polaków i tyle
  • Odpowiedz