Wpis z mikrobloga

Właśnie czytam że Chińczycy oprócz fabryki BYD w Turcji i na Węgrzech chcą postawić kolejna 3 fabrykę tych samochodów.Zastanawiaja się nad ....Niemcami i istnieje duże prawdopodobieństwo że tam właśnie powstanie.Polska jak kraj który głosował za karnymi cłami jest automatycznie wykluczony z tej inwestycji.Ja się pytam kto k---a glosował ?w jaki celu ?po co my się pchamy w wojenki gigantów a później się budzimy że ściągniętymi gaciami i teka w nocniku?
#polityka
#polska
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właśnie czytam że Chińczycy oprócz fabryki BYD w Turcji i na Węgrzech chcą postawić kolejna 3 fabrykę tych samochodów.Zastanawiaja się nad ....Niemcami i istnieje duże prawdopodobieństwo że tam właśnie powstanie.Polska jak kraj który głosował za karnymi cłami jest automatycznie wykluczony z tej inwestycji.Ja się pytam kto k---a glosował ?w jaki celu ?po co my się pchamy w wojenki gigantów a później się budzimy że ściągniętymi gaciami i teka w nocniku?

@Capitanero
  • Odpowiedz
@Capitanero: po to "się pchamy" żeby nie było fabryki bo somsiadowi to nie w smak, kwestionuje niezależność takich głosowań że względu na koneksje biznesowe naszego kraju, zero zdziwienia
  • Odpowiedz
@Capitanero: Bo tylko Niemcy, Włosi czy Francuzi jako konkurenci mają możliwość szpiegostwa chińskich s--------w z korzyścią dla ich przemysłu motoryzacyjnego, czyli de facto dla nas wszystkich? Nie wiem, ale jeśli tak i jeśli jest to element taktyki, to trzymam kciuki, bo do chinolstwa albo z pałą w ręku albo wcale.
  • Odpowiedz