Aktywne Wpisy

Soothsayer +180
Z okazji moich urodzin życzę wam wszystkim sukcesów (ale mniejszych niż moje)

onionhero +113
Byłem wczoraj na festiwalu pierogów, czy coś w ten deseń na Podkarpaciu.
Przy okazji odbywały się zawody w jedzeniu pierogów na czas, myślę sobie - podejdę bliżej, zobaczę ile ktoś wpier@#%.
Tymczasem zonk, koleś zakrztusił się pierogiem i upadł na ziemię, było blisko do powtórzenia scenariusza niedoszłego inwestora Wisły Kraków. Szybko podbiegli strażacy z OSP i robili czyn Heimlicha jakieś 40 sekund, podbiegł też mój różowy z uwagi na to czym się zajmuje.
Na
Przy okazji odbywały się zawody w jedzeniu pierogów na czas, myślę sobie - podejdę bliżej, zobaczę ile ktoś wpier@#%.
Tymczasem zonk, koleś zakrztusił się pierogiem i upadł na ziemię, było blisko do powtórzenia scenariusza niedoszłego inwestora Wisły Kraków. Szybko podbiegli strażacy z OSP i robili czyn Heimlicha jakieś 40 sekund, podbiegł też mój różowy z uwagi na to czym się zajmuje.
Na
źródło: IMG_8423
Pobierz

Zatem krótki update wyników, dla systemu, który codziennie na otwarciu gra S na FW20 i codziennie zamyka albo na wg formuły lub na zamknięciu sesji. Nigdy nie trzyma pozycji dłużej niż 1 sesję.
Aktualnie obsunięcie od maksa wynosi -362 punkty, więc patrząc historycznie nie ma tragedii, bo do maxDD brakuje sporo.
To co na pewno zmieniło się od czasów szczytu wyniku – częściej mamy wzrostowe sesje, choć nie odbiega to od typowych pomp widzianych od czasu do czasu na W20.
To co się nie zmieniło – nadal znaczne części ruchów załatwiane są luką otwarcia i sesje dystrybucyjne po lukach są na wyższych rozpiętościach.
Moja teza jest więc taka, że ewentualne sypanie znowu będzie jednostajne i po lukach. A co będzie w rzeczywistości, to ani algorytm, ani ja nie zadecydujemy.
#gielda #algotrading
źródło: obraz
Pobierz@programistalvlhard: Ale dla systemu nie samo spuszczanie jest istotne, tylko w jakim stylu ono się dzieje. Bo spuszczanie na wysokich, ale szarpanych sesjach roz.ebaloby go w mak.
@professionalgambler: Na pewno gdzieś mam wygasłe serie z lat 2005-2018, a od 2018 już m1 nie aktualizuję
@professionalgambler: A te 25 lat masz sklejkę uwzględniającą rolki, czy seria po serii?
@DJ007: To troche slabo jak brakuje 7 ostatnich xd
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-18 194001
Pobierz