Wpis z mikrobloga

mirki, planuje kupić samochód. ostatnio upatrzyłem sobie volvo v40, dokladnie z roczników 95-04. dlaczego tak i dlaczego nie, bo duzo opinii słyszałem o tym samochodzie.

ogólnie wolałbym benzyne, po ostatnich przygodach znajomych z zepsutymi dizlami (ja od zawsze jeździłem benzyną)

na co uważać w tych silnikach, na co zwracać uwage przy tych modelach volvo? który silnik benzynowy jest najlepszy w tych modelach?

#volvo #motoryzacja #samochody #kupujzwykopem
  • 13
@irish71: Moje pierwsze auto, rocznik 99. W stanie jest masakrycznym ale nigdy mnie nie zawiodl, zadnych problemow z silnikiem, zima pali bez problemu. Ale prawdziwe volvo zaczyna sie od s60, 850, s/v70 i w gore. Pomimo ze podloga wspolna z mitsubishi carisma silnik 1,9tdi nie rowna sie z d5 popularnym w volvo (silnik cudo) daje rade.
@rogaty_kosiarz: alfe to bym kupił jakbym mieszkał we włoszech ;)

te z 04 straszną cene mają, bardziej celowałem w auta sprzed lifta, ewentualnie w trakcie lifta.

cena roczników 04 narazie mnie przeraża, chociaż wiem że są warte swojej ceny
@irish71: powiem szczerze ze v40 (99r 1,9tdi) to moje pierwsze auto i jezdze nim okolo 10 lat. Sypie sie strasznie np klima nie dziala po wypadku, po wlaczeniu awaryjnych na jakis czas gubi kierunki, dlugich nawet wlaczyc nie da rady, czesto wysiada tulejka od zmiany biegow, mechanizm wycieraczek sie oczywiscie #!$%@?, rdza go #!$%@? niesamowicie. Autko z ogloszenia ktore wrzuciles to przy nim cudo (nawet na tempomat i elektryczne szyby)

Wracajac
@zajetylogin: kazde auto ma swoje wady i zalety. Brat ma 850 ktorego wada sa np wahacze. Akurat w jego roczniku nie mozesz wymienic samego sworznia (albo tulejek nie jestem pewny) tylko trzeba wymieniac caly wahacz co oczywiscie kosztuje. W nowszych modelach nie ma z tym problemu. W v40 czesci nie sa tak drogie a auto malo pali co jest zdecydowanie plusem.