#kononowicz mam info z zakładu pogrzebowego, że wczoraj dzwonił “kolega” konona i oferował 5k za cały pogrzeb, to został wyśmiany. Coś chyba cienko się zrobiło w biznesie 😆 #patostreamy
@Ksemidesdelos: jak będzie go chować MOPS to nie będzie kremacji najpewniej. Pogrzeb z trumną odbywa się szybciej, a w wielu zakładach pogrzebowych powyżej 2 doby przechowywania ciała dopłacasz za użycie chłodni. Przy kremacji decyduje oblężenie pieca.
@Ksemidesdelos: Kremacja - w rodzinie nigdzie nie czekaliśmy krócej niż 5 dni na termin kremacji. Piec też ma swój określony "przemiał". Pogrzeb z trumną - ostatnio członek rodziny zmarł w niedzielę, w poniedziałek załatwianie formalności, pogrzeb w środę. Co do tego, że tańszy jest pogrzeb z urną to się zgodzę, ale też nie w pełni. Krzysiek ma już grób, nikt do niego nie będzie dochowywany więc wypada argument zmieszczenia od
Jak mnie triggeruja takie wiadomości xd Mam 27 lat, pracuje, wcześniej do szkoły też sama jeździłam, a pytania wciąż te same xd Oczywiście kocham mamuśkę swoją i dziękuję, że pyta ale wiecie o co chodzi
Czy jeżeli dwoje ludzi umawia sie na otwarty związek i zasady są takie ze mówimy sobie z kim chcemy się spotkać i kiedy a jedna ze stron ukrywa że robi coś z kim innym i nawet przyłapana na tym kłamie i zaprzecza uważacie za zdradę?
#patostreamy
@seler90: pewnie bedzie kremacja, taniej szybciej
Przy kremacji decyduje oblężenie pieca.
@jaaktozbyinny: no chyba nie, kremacja jest szybsza i tańsza niż pogrzeb z trumną
Kremacja jest zazwyczaj szybsza pod względem samego pochówku,
Pogrzeb z trumną - ostatnio członek rodziny zmarł w niedzielę, w poniedziałek załatwianie formalności, pogrzeb w środę.
Co do tego, że tańszy jest pogrzeb z urną to się zgodzę, ale też nie w pełni. Krzysiek ma już grób, nikt do niego nie będzie dochowywany więc wypada argument zmieszczenia od