Wpis z mikrobloga

@noonchodzewsciekly: To już tyle lat w dziadowni robisz? Mehhh ja bym rozważył zmianę, też swojej roboty nie lubię ale kasa mnie trzyma bo jednak płacą okay a teraz jest chuy00wa, kolega z tagu już kilka miesięcy nie może nic na stałe znaleźć.

Dobranoc, też się tam trzymaj.
  • Odpowiedz
@Polishdoomer02 No właśnie jak na budżetówke w odniesieniu do innych tego typu przybytków płacą parę stów więcej niż minimalna netto, także w pewnym sensie trzyma, ale dojazdy autem sporo pochłaniają, więc w sumie na zero, a niestety nie mam zbyt dużego pola manewru, bo mam wykształcenie humanistyczne i długo po studiach tulalem się bez pracy, albo na krótko
  • Odpowiedz
@noonchodzewsciekly: Budżetówka ma swoje zalety bo jest bardziej cywilizowana praca, masz normalnie płatne L4 i sensowną umowę, januszexy i kołchozy tu już różnie stoją. Więcej pewnie w kołchozie zarobisz o tysiaka miesięcznie, ale ciężka robota, lipne środowisko, niszczysz sobie zdrowie, spora częśc zarobków to premie a nie podstawa itp. także coś za coś.
Ja mam wyskztałcenie średnie i niby zawód ale nigdy w nim nie pracowałem, choć branża pobliska niby
  • Odpowiedz