Tak, wiem, wielu z Was irytują imigranci z Ukrainy. Wielu jest niemiłych, głośnych, nieuczciwych. Tak, wiem - powiecie, że mężczyźni powinni być na froncie i trudno się z tym nie zgodzić. Tak - wojna ukraińsko-rosyjska nas kosztuje ale póki co - tylko materialnie. Tylko, że dziś problem nie opiera się w tej chwili o sympatie lub jej brak. Zełeński, to jest ten sam gość, który w chwili ataku, powiedział, że potrzebuje broni a nie podwózki, nie uciekł, nie oddał kraju. Przypomnijcie sobie, jak każdego ranka zerkaliśmy w tv, z nadzieją, że Ukraina wciąż się broni. Jak przeżywaliśmy zbrodnie Rosjan, jak otworzyliśmy własne domy dla wojennych uchodźców - to byliśmy my, ci sami, dziś tak bardzo zmęczeni. Tak, Ukraina to kraj spowity korupcją ale na drugim biegunie, są ci odważni, którzy codziennie walą w kacapów czym mają. Zełenski natomiast jest ostatnią barierą, którą Trump i Putin muszą pokonać, żeby relatywnie tanio sprawę zakończyć. Jeżeli uda się im obalić władzę Zełenskiego i utworzyć rząd podległy Rosji, to mamy na wschodzie Białoruś bis. Nie dajcie się propagandzie i własnym słabościom, by nie mieć Putina za miedzą.
@TakiSeLogin: zmęczony to może być żołnierz, co w tym mrozie w tej chwili siedzi w okopie i odpiera ataki Ruskich. Nienawidzę tego określenia, jak ktoś w bezpiecznym kraju w ciepłym domu gada, że się zmęczył wojną.
Tak, wiem - powiecie, że mężczyźni powinni być na froncie i trudno się z tym nie zgodzić.
@TakiSeLogin: no nie wiem, jak dla mnie nikogo nie powinno się zmuszać do patriotyzmu i umierania za innych. Ale poznałem jednego Ukraińca, który zaraz po wybuchu wojny wrócił do kraju walczyć, a w Polsce zostawił żonę z dziećmi. Czy tak powinno być? Gdybym był w kraju i wybuchła wojna, pewnie bym walczył. Ale
@TakiSeLogin: Można napisać wiele, ale to historia zweryfikuje Załeńskiego. Z perspektywy czasu mogli to inaczej rozegrać. Moim zdaniem NATO powinno zmobilizować się przy granicy z Ukrainą jako straszak, ale nikt nie miał na to jaj. Wszyscy woleli uprawiać politykę na trupach Ukraińców. Ciągle media wmawiały nam, że Rosja upadnie finansowo nie podoła i Ukraina wygrywa wojnę. To było wielkie kłamstwo i tylko po to żeby wyciągać kasę, której część nie
@TakiSeLogin: bo sympatie do nacji a interes narodowy to dwie różne rzeczy, ale wielu "myślicieli" nie zrozumie, że w polityce międzynarodowej nie ma miejsca na sentymenty ( ͡°͜ʖ͡°)
@krzywy_kanister Ukraińcy zaczęli od mordowania własnych obywateli bo im się ubzdurało że to tak naprawdę ruskie. Tylko że wtedy jeszcze nikt na Rosję nie pluł, więc nawet ONZ musiało wyrazić oburzenie:
@TakiSeLogin Zelenskiemu nie miał prawa włos spaść z głowy, bo tak się umówili i dobrze o tym wiedział. Ile było zamachów na niego albo na Putina? A nawet na żywo nadawali i łatwo było posłać tam pocisk. Nawet jednej próby nie było. Siedząc na uchodźstwie nie byłby w stanie tyle nakraść i zdobyć takiej sławy. To jedyny prezydent Ukrainy w historii którego znają na całym świecie a czy nie o sławę
@TakiSeLogin: Jestem całym sercem za tą skorumpowaną Ukrainą. W-----a mnie że najlepsze na co stać zachodni świat to marny deal z okrojeniem atakowanego kraju.
@TakiSeLogin: A pamiętasz jak Polacy dzielnie rzucili się Ukraińcom na pomoc i Polska jako lider zachęcała resztę zachodu do działania, jednocześnie prowadząc wojnę hybrydową na białoruskiej granicy? Może zrób wpis o naszych wspaniałych przywódcach z tamtego okresu ( ͡º͜ʖ͡º)
Tak, wiem, wielu z Was irytują imigranci z Ukrainy. Wielu jest niemiłych, głośnych, nieuczciwych. Tak, wiem - powiecie, że mężczyźni powinni być na froncie i trudno się z tym nie zgodzić. Tak - wojna ukraińsko-rosyjska nas kosztuje ale póki co - tylko materialnie. Tylko, że dziś problem nie opiera się w tej chwili o sympatie lub jej brak. Zełeński, to jest ten sam gość, który w chwili ataku, powiedział, że potrzebuje broni a nie podwózki, nie uciekł, nie oddał kraju. Przypomnijcie sobie, jak każdego ranka zerkaliśmy w tv, z nadzieją, że Ukraina wciąż się broni. Jak przeżywaliśmy zbrodnie Rosjan, jak otworzyliśmy własne domy dla wojennych uchodźców - to byliśmy my, ci sami, dziś tak bardzo zmęczeni.
Tak, Ukraina to kraj spowity korupcją ale na drugim biegunie, są ci odważni, którzy codziennie walą w kacapów czym mają.
Zełenski natomiast jest ostatnią barierą, którą Trump i Putin muszą pokonać, żeby relatywnie tanio sprawę zakończyć. Jeżeli uda się im obalić władzę Zełenskiego i utworzyć rząd podległy Rosji, to mamy na wschodzie Białoruś bis. Nie dajcie się propagandzie i własnym słabościom, by nie mieć Putina za miedzą.
źródło: temp_file3684840641270355175
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@TakiSeLogin: zmęczony to może być żołnierz, co w tym mrozie w tej chwili siedzi w okopie i odpiera ataki Ruskich.
Nienawidzę tego określenia, jak ktoś w bezpiecznym kraju w ciepłym domu gada, że się zmęczył wojną.
@TakiSeLogin Co za bzdury. Ludzie jak ludzie. Nie są lepsi ani gorsi od innych nacji.
@TakiSeLogin: no nie wiem, jak dla mnie nikogo nie powinno się zmuszać do patriotyzmu i umierania za innych. Ale poznałem jednego Ukraińca, który zaraz po wybuchu wojny wrócił do kraju walczyć, a w Polsce zostawił żonę z dziećmi. Czy tak powinno być? Gdybym był w kraju i wybuchła wojna, pewnie bym walczył. Ale
https://www.ohchr.org/en/press-releases/2016/07/un-report-2014-16-killings-ukraine-highlights-rampant-impunity
Ile było zamachów na niego albo na Putina? A nawet na żywo nadawali i łatwo było posłać tam pocisk. Nawet jednej próby nie było. Siedząc na uchodźstwie nie byłby w stanie tyle nakraść i zdobyć takiej sławy. To jedyny prezydent Ukrainy w historii którego znają na całym świecie a czy nie o sławę