Aktywne Wpisy
iontal +361
Klasyczna tragedia grecka w p0lkowej odsłonie. Każde rozwiązanie jest złe. Pocieszcie i doradźcie, bo podły świat i rzeczywistość uwzięły się na biedną p0lkę.
#p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow #zwiazki
#p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow #zwiazki

źródło: kobietykobietom
Pobierz
Khor666 +31

źródło: 20250418_113914
Pobierz
Tak, wiem, wielu z Was irytują imigranci z Ukrainy. Wielu jest niemiłych, głośnych, nieuczciwych. Tak, wiem - powiecie, że mężczyźni powinni być na froncie i trudno się z tym nie zgodzić. Tak - wojna ukraińsko-rosyjska nas kosztuje ale póki co - tylko materialnie. Tylko, że dziś problem nie opiera się w tej chwili o sympatie lub jej brak. Zełeński, to jest ten sam gość, który w chwili ataku, powiedział, że potrzebuje broni a nie podwózki, nie uciekł, nie oddał kraju. Przypomnijcie sobie, jak każdego ranka zerkaliśmy w tv, z nadzieją, że Ukraina wciąż się broni. Jak przeżywaliśmy zbrodnie Rosjan, jak otworzyliśmy własne domy dla wojennych uchodźców - to byliśmy my, ci sami, dziś tak bardzo zmęczeni.
Tak, Ukraina to kraj spowity korupcją ale na drugim biegunie, są ci odważni, którzy codziennie walą w kacapów czym mają.
Zełenski natomiast jest ostatnią barierą, którą Trump i Putin muszą pokonać, żeby relatywnie tanio sprawę zakończyć. Jeżeli uda się im obalić władzę Zełenskiego i utworzyć rząd podległy Rosji, to mamy na wschodzie Białoruś bis. Nie dajcie się propagandzie i własnym słabościom, by nie mieć Putina za miedzą.
źródło: temp_file3684840641270355175
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@TakiSeLogin: zmęczony to może być żołnierz, co w tym mrozie w tej chwili siedzi w okopie i odpiera ataki Ruskich.
Nienawidzę tego określenia, jak ktoś w bezpiecznym kraju w ciepłym domu gada, że się zmęczył wojną.
@TakiSeLogin Co za bzdury. Ludzie jak ludzie. Nie są lepsi ani gorsi od innych nacji.
@TakiSeLogin: no nie wiem, jak dla mnie nikogo nie powinno się zmuszać do patriotyzmu i umierania za innych. Ale poznałem jednego Ukraińca, który zaraz po wybuchu wojny wrócił do kraju walczyć, a w Polsce zostawił żonę z dziećmi. Czy tak powinno być? Gdybym był w kraju i wybuchła wojna, pewnie bym walczył. Ale
https://www.ohchr.org/en/press-releases/2016/07/un-report-2014-16-killings-ukraine-highlights-rampant-impunity
Ile było zamachów na niego albo na Putina? A nawet na żywo nadawali i łatwo było posłać tam pocisk. Nawet jednej próby nie było. Siedząc na uchodźstwie nie byłby w stanie tyle nakraść i zdobyć takiej sławy. To jedyny prezydent Ukrainy w historii którego znają na całym świecie a czy nie o sławę