Wpis z mikrobloga

#android #xiaomi #smartfon #kiciochpyta

Siema, są tu jakieś techniczne świry? Dostałem Xiaomi Redmi Note 8 z zamiarem zgrania jego zawartości na komputer, niestety telefon po podłączeniu do kompa nie jest wykrywany, ponadto po podłączeniu do jakiegokolwiek źródła zasilania telefon nie ładuje się. Jedyne co to zaświeca się ekran na ułamek sekundy z ikoną ładowania, po czym gaśnie. Za sekundę to samo i tak w kółko w nieskończoność. Co mu może dolegać? Możliwe jest że bateria jest tak mocno rozładowana i zdegradowana że telefon w ogóle nie wstaje?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@henk__ jak tak zrobię to przez ułamek sekundy wyświetla się napis "fastboot" telefon zawibruje po czym gaśnie i tak w kółko
  • Odpowiedz
@Emble Wyjdź z fastboot na system start i zostaw na ładowarce. Będzie się restartował aż wstanie. Mam tak ze swoim starym note 3 pro. Jak nie wstanie to bateria do wymiany.
  • Odpowiedz
@Emble: Problemu nie będzie ale osobiście przeczyściłbym to delikatnie miękką szczoteczką do zębów i patyczkiem do uszu zamoczonym w alkoholu izopropylowym.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ashmedai przyszła bateria, niestety na nowej to samo :/ jeszcze przeczyszczę ten biały syf izoprioanolem, ale jak to nie pomoże to już chyba po zawodach
  • Odpowiedz
@Emble: Lipa.. Spróbuj to wyczyścić dobrze i sprawdź. Możliwe, że z drugiej strony motherboard też są jakieś naloty i coś zwiera albo się wysypało.
Jak masz już rozebrany to może warto byłoby i tam zobaczyć.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@ashmedai no i tam są te takie naklejki wskazujące wilgotność, są czerwone więc możliwe że telefon jednak był zawilgocony o czym mi nie powiedziano ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz