Wpis z mikrobloga

@Rudz1elec @orzechsw @Pawulonik_5mg
Dzis spedzilem pol dnia na uruchamianiu tego. Obecnie posiadam zestaw Mikrotik rb4011 z wifi plus AP Ubiquiti U6 Lite. Przesiadlem sie na AlaLabs czyli nowy router, switch i 2x AP w tym jeden pro. Instalacja w warunkach domowych. Myslalem, ze wystarczy wypiac mikrotika i podlaczyc oba urzadzenia i juz ale niestety u mnie to sie nie sprawdzilo ze wzgledow na dosc krotkie kable zasilajace i dosc duze
  • Odpowiedz
@malkontent2023: Co do sfp+ spróbuj ręcznie z obydwu stron ustawić prędkość na sztywno z obydwu stron, jakieś VPNy obsługuje router ? Roaming wifi działa poprawnie? jak zasięgi i prędkości po wifi ?
  • Odpowiedz
@orzechsw: na razie wkladke odpuszczam ale dzieki za tipa, Predkosc wifi... w moim przypadku zadnej roznicy z tym co dawalo mi U6Lite po prostu jest w h-j sieci do okola i to robi swoje, Nomilanie mam 900/900 po wifi ciezko mi bylo udzwignac 400-450 Na pewno jest lepszy zasieg bo mam w calej chalipie full na jednym AP tego drugiego jeszcze nie podlaczylem. VPN to wireguard i ipsec tak jak
malkontent2023 - @orzechsw: na razie wkladke odpuszczam ale dzieki za tipa, Predkosc ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-02-21 133155

Pobierz
  • Odpowiedz