Wpis z mikrobloga

#kupujpolskieprodukty #kupujcopolskie

Hej, dzisiaj przedstawiam listę polskich wód butelkowanych.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!

Cisowianka - woda firmy Nałęczów-Zdrój, nie mylić z Nałęczowianką, która jest produktem zagranicznego koncernu Nestle!

Kryniczanka - woda z Krynicy-Zdrój

Piwniczanka - woda z Piwnicznej-Zdrój

Muszynianka - woda z Krynicy-Zdrój

Kubuś - produkt polskiej firmy Maspex

Skarb Życia Muszyna - woda z Muszyny

Kinga Pienińska - polska firma Oshee (kapitał zagraniczny Innova 33%)

Zagraniczne:
Kropla Beskidu - USA (Coca-Cola)
Żywiec Zdrój - Francja (Danone)
Nałęczowianka - Szwajcaria (Nestle)

W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma ma polski kapitał, produkuje w Polsce, prowadzi ewentualne badania w Polsce oraz czy jest u nas zarejestrowana.
njay - #kupujpolskieprodukty #kupujcopolskie

Hej, dzisiaj przedstawiam listę polsk...

źródło: temp_file3802825588023131968

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@njay ale wrzuć z etykietami, bo jak idę do sklepu to już te wszystkie -wianki mi się w głowie tak pomieszały, że i tak nie wiem która to która. A wzrokowo idzie zapamiętać
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@Mowi Słuszna uwaga, od następnego posta postaram się wrzucać grafikę z produktami. W tym przypadku łatwiej zapamiętać, które są zagraniczne i ich nie brać, rynek polskich jest dość szeroki
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@jajestem369 Cisowianka ma akurat najmniej bogaty skład związków mineralnych, niekiedy kranówka jest lepsza pod tym względem. No ale jeśli chodzi o codzienne picie, bez jakichś dywagacji na temat zdrowia, to Cisowianka jest spoko
  • Odpowiedz
@njay: trochę chybiony wpis, bo akurat te wszystkie wody (również zagraniczne) są rozlewane w Polsce, czyli dają pracę Polakom i napędzają gospodarkę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 28
@klawiszs Dawanie pracy i produkcja są ważne, ale jeśli jest do wyboru kupno produktu z kapitałem polskim i zagranicznym, to lepiej wybrać ten rodzimy, bo inaczej cały zysk firmy jest przenoszony za granicę, czyli realna gotówka Polaków trafia w ręce jakiegoś Niemca czy Francuza, który nawet nie produkuje, tylko sobie spija śmietankę z inwestycji na naszym rynku
  • Odpowiedz
  • 7
@njay ja myślałem że jak się pije Żywiec Zdrój mocny gaz to właśnie Polskę wspieram a tu się okazuje że to wszystko bullshit
  • Odpowiedz
im mniej wody butelkowanej się sprzeda tym lepiej dla wszystkich ¯\(ツ)/¯
czy polska czy żydowska - wszystko jedno
  • Odpowiedz