Mirki, które mają net od #netia, pytanko mam do Was. Czy jeśli chciałbym podmienić router od nich na swój, to muszę coś robić poza zmianą sklonowaniem MACa, czy to wystarczy? Myślę nad kupieniem routera, a nie chce mi się z nimi p-------ć, bo dzwonienie na ich infolinię doprowadza mnie do szału. #kiciochpyta
@Del: Z routerem nie ma problemu, autoryzacja nie jest w ogóle po mac adresie tylko jeżeli masz FTTH to po ONT. U nich generalnie musisz korzystać z ich ONT bo obce banują (bo tak) ale co do routerów to póki co nie ma żadnych zakazów.
@slums Spoko. Już obczaiłem. Pożyczyłem stary router od brata i sklonowalem MACa ich routera. Działa elegancko. Ich routera ma strasznie c-----ą antenę i bardzo źle mi łapie w mieszkaniu poza pomieszczeniem, gdzie stoi. I ma beznadziejny interfejs www do zarządzania.
@Del: Jak za ich routerem, który jest w trybie bridge lub za ich GPON-em to możesz sobie mieć co chcesz. Jak zamieniłeś ich ONT na swój, to wykryją i dostaniesz bana na usługę.
#kiciochpyta
Z routerem nie ma problemu, autoryzacja nie jest w ogóle po mac adresie tylko jeżeli masz FTTH to po ONT.
U nich generalnie musisz korzystać z ich ONT bo obce banują (bo tak) ale co do routerów to póki co nie ma żadnych zakazów.
Ich routera ma strasznie c-----ą antenę i bardzo źle mi łapie w mieszkaniu poza pomieszczeniem, gdzie stoi. I ma beznadziejny interfejs www do zarządzania.