Wpis z mikrobloga

Stelvio w czerwcu

@AdamES: to jest chyba najbardziej przereklamowana droga w Europie. Strasznie byłem zawiedziony. W mojej opinii to dwie takie same zawrotki razy X, do tego masa samochodów/kamperów, rowerzystów i ludzi na motocyklach, którzy nigdy się tam nie powinni znaleźć, ale jakimś cudem jednak się dokulali.

Kręciłem się tam w okolicy i chyba najlepszy odpowiednik, to SP294 kawałek na południe od Stelvio: https://maps.app.goo.gl/8pMrDuZjUVNDYJ6VA

A jak już będziecie tam jechali,
  • Odpowiedz
@AdamES: Stelvio to jest na pół dnia. A co poza tym? Polecam wybrać się w Dolomity i zrobić Sella Ronda. Czerwiec powinien już być spoko. Byłem w ubiegłym roku w majówkę nad Gardą i Como, przejazd przełęczami odpadał z uwagi na opady śniegu. Wracałem przez Szwajcarie, tunelem San Bernardino - na dojeździe chwilami zacinało śniegiem, ale było na plusie. Na takich wyjazdach używam map pogodowych na ventysky i trasy planuje
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@fotograf_warszawiak będziemy mieli 5 dni, ruszamy z centrum Polski i omijamy autostrady. Zobaczmy na co nam czas pozwoli. A jak pogoda będzie do d--y to wsiadamy w samolot i lecimy obezrec się pizzy, pasty tiramisu i opić wina i amaro 😅
  • Odpowiedz