Wpis z mikrobloga

@ramirezvaca to ja miałbym parę pytań jak mogę, jak na razie mój plan wygląda jak poniżej, chciałbym go w końcu dokończyć i zacząć szukać noclegów wstępnie. Masz jakieś sugestie co jeszcze warto zobaczyć? Mam w planie sporą luke bo planowaliśmy iść na trek do zaginionego miasta ale siadły mi kolana wiec odpada. Z Ameryki Pld na razie byliśmy tylko w Peru, hiszpański mamy na poziomie komunikatywnym wszystkie tipy mile widziane.

19.04 -
  • Odpowiedz
@mrgallar: Selento jest cholerne turystyczne, zostałbym w Valle na jakiejś fince. Tylko ja nie lubię hoteli i kurortów. W Valle miałem wynajęty domek przy farmie pstrągów. Szedłem tam treking od drugiej strony (na odwrót )do domku z kolibrami, a później wracałem tą strona gdzie wszyscy idą najpierw. Nie zapomnij zejść sobie w dół do wodospadu, można przeoczyć. I jak chcesz trochę się pobawić w trudniejszy treking to proponuję szczyt Cerro
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: Tam jest tak, że nie warto skakać po kraju, ot np. tydzień w Amazonas a drugi robisz gdzieś w rejonach Valle, albo Cali tam jest tyle znajdziek, ukrytych wodospadów, zaczarowanych miejsc, że mi zawsze brakowało czasu. W Pance poszliśmy totalnie w las deszczowy bo znalazłem ścieżkę na wodospad La Esmeralda. Wychodzisz z lasu a tu bęc widok jak z Uncharted.
  • Odpowiedz
@ramirezvaca dzięki za informacje, Medellin zostawiamy jako ta bardziej rozrywkowa część wycieczki a w Amazonii byliśmy w zeszłym roku Peru. Niemniej plan na Leticie i tamte okolice mamy, podepniemy po prostu do innej - kolejnej - wycieczki. Widzę że spędziłeś w Kolumbii trochę czasu, jakie są twoje odczucia odnośnie bezpieczeństwa?

Ps. Jak tam Filipiny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mrgallar: jest ok, jak wszędzie. Nie spotkałem się z jakimiś większymi problemami, ale da się czasem zauważyć niepokojące rzeczy. Przy wodospadzie La Aleman w rejonach Cali, pani adwokat u której byliśmy, miała naprawdę dużo kamer, ale jej się nie dziwię opowiadała nam, że jej córkę prokurator, kartel zamordował w latach 90. Mówiła nam, że teraz jest spokój i nie ma tego co było kiedyś. To taka ciekawostka. Warto panią odwiedzić,
  • Odpowiedz