Wpis z mikrobloga

@twoj-stary-pijan-jak-cie-robil: bo tak naprawdę to chłopy są winni sytuacji na rynku matrymonialnym. Tzn też nie do końca, bo oni sami sobie tego nie zrobili, ale no generalnie brak jaj, brak ambicji, niezdecydowanie, niechęć do brania odpowiedzialności, niechęć do angażowania się w duże przedsięwzięcia, nieporadność życiowa, szorująca po dnie samoocena, kompleksy; to są prawdziwe przyczyny tego, że polki się ruchają z murzynami, a 40% młodych dorosłych piwniczy.
  • Odpowiedz
polki się ruchają z murzynami

@eaxata: rzeczywiście wszystkie pary które mijam na ulicy są międzyrasowe, a dzieci kolorowe xD wyjdź z piwnicy typie.
W Polsce to co najwyżej kilka procent tubylców rucha się z nygusami, a sam kraj jest nadal spójny etnicznie mimo PiSowskich machloj emigracyjnych, Nie zapraszam do dyskusji, bo nie było, nie ma i raczej nie będzie o czym tu rozprawiać.
  • Odpowiedz
@twoj-stary-pijan-jak-cie-robil: dyskutować może nie, ale tylko dopowiem, że faktycznie to nie jest częste zjawisko. Natomiast jest głośne i można by się było zastanowić, dlaczego chłopów to tak boli. Moim zdaniem przez kompleksy właśnie. Bo oni by też chcieli, ale nie potrafią. I tu zachodzi takie plemienne myślenie. Bo oni nie ruchają swoich kobiet i nagle widzą, że ktoś inny rucha ich kobiety, często jeszcze w takim podsycającym ból d--y kontekście,
  • Odpowiedz
@Leniek: no tak jak pisałem, kompleksy, samoocena porównywalna do gówna, wygodnictwo, ciepły k--------k i chyba największy problem, czyli dysonans poznawczy. Mało jest tak silnych ludzi, żeby dopuścić do siebie i przetrawić myśl, że "to ja zawiniłem".
  • Odpowiedz
@wiedzminyo typie walisz konia do murzynów, a zdrowych ludzi wyzywasz na wykopie xd ogarnij się, ja mam w dupie sytuację demograficzną w Polsce czy gdziekolwiek na świecie, a jeśli chodzi o ruchanie to niech się każdy rucha z kim mu się podoba, płaczący incelku
  • Odpowiedz
ja mam w dupie sytuację demograficzną w Polsce czy gdziekolwiek na świecie

@windows95: no ale to jest chwalenie się swoją ignorancją i niewiedzą o tym jak demografia wpływa na społeczeństwo i życie jednostek w tym i twoje. Nikt ci nie broni być głupim, ale nie powinieneś się tym chwalić.
  • Odpowiedz
@djtartini1: Jaką ignorancją? To że nie przejmuję się wyżami i niżami demograficznymi, nie znaczy że jestem ignorantem. Może cie to zaskoczyć ale to ani nie pierwszy, ani tym bardziej nie ostatni niż jaki czeka Polskę w przyszłości. Czasem jest posucha a czasem baby boom
  • Odpowiedz
nie pierwszy, ani tym bardziej nie ostatni niż jaki czeka Polskę w przyszłości. Czasem jest posucha a czasem baby boom

@windows95: Chyba żartujesz to ma kluczowe znaczenie dla gospodarki, a żadnego baby boom za naszego życia nie będzie, bo jest kompletna zapaść demograficzna. Zaś baby boom w Polsce w latach 70. i 80. był jednym z nielicznych wyjątków na świecie, w większości krajów zachodnich ostatni baby boom był zaraz po
  • Odpowiedz
a żadnego baby boom za naszego życia nie będzie

@djtartini1: A no to spoko, więc skoro wróżysz z fusów że nie będzie bo znasz przyszłość, to ja tym bardziej z tej dyskusji wysiadam. Nie interesuję się zbytnio tematem, ponieważ wraz z moją partnerką nie zamierzamy mieć dzieci ze względu na wygodę, a ponadto jest to nasz cichy protest przeciw wykorzystywaniu dzieci w machinie ubezpieczeń społecznych opartej na odpowiedzialności pokoleniowej ;)
  • Odpowiedz