Aktywne Wpisy

Tranq +400
byłem w fajnych miejscach, robiłem fajne rzeczy, nocowałem z fajnymi pannami, ale nic nie sprawia większej radości niż to:
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
źródło: image
Pobierz
thorgoth +213

Od kilku tygodni planuje upgrade pc'ta i żeby przyoszczędzić, szukam używek na olx'ie. Obecnie przy szukaniu procesora, a wcześniej przy próbie kupna pad'a, mam wrażenie że większość sprzedających to zatwardziali janusze biznesu.
Najbardziej nie rozumiem czemu prawie nikt nie zgadza się na włączenie opcji przesyłki OLX, głównie jest odbiór osobisty i wysyłka za pobraniem - no i skoro jest ta wysyłka, to co im szkodzi zrobić to przez program ochrony OLX? Czy ten program jest dla nich aż taki zły? Tym bardziej że mowa tu o przedmiocie który jest wart kilkaset złotych, a ja przynajmniej będę miał minimalne poczucie bezpieczeństwa że nie dostane cegły w kartonie. A że wchodzę na OLX'a regularnie to tak samo regularnie widzę te same, nie ruszone ogłoszenia, z których nikt nie chce i tak skorzystać xD
A już szczytem januszerstwa, tu mówiąc o procesorach, jest ich cena. Procek eksploatowany +2 lata, po gwarancji, ludzie próbują opchnąć 50 zł taniej niż w sklepie. Z reguły wiem że pisanie do takich osób nie ma sensu, bo będą mi kazali spier()()ać, ale raz napisałem do gościa który wstawił dość legit ogłoszenie, samego procesora, z miesięczną gwarancją rozruchową za 399 zł. W wiadomości spytałem się jedynie czy jest możliwość negocjacji, bo dokładnie ten sam procek, nowy, prosto ze znanego sklepu, z 2 letnią gwarancją jest w cenie 380 zł (!) a więc nawet taniej niż używka którą próbuje opchnąć. W odpowiedzi dostałem jedynie "Chyba coś ci się pomyliło" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla własnego spokoju myśle chyba o dopłaceniu do nowego produktu, niż użerania się z tymi januszami
#olx #allegro #pcmasterrace #januszebiznesu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: bo programy oddawania kasy działają jak działają, a jak ktoś sprzedaje używaną część prywatnie to nie chce się mu się walczyć z ludzmi o oddanie kasy
Miałem podobne akcje i wszystko rozwiązywane było w 2 dni. Trzeba pamiętać, żeby nie odbijać piłeczek tylko dobrze przemyśleć co się pisze, włożyć nie tyle kawę co całą zastawę i następuje incydent kałowy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
To im szkodzi, że od ubiegłego roku w państwie z dykty wszystkie sprzedaże na portalach aukcyjnych i ogłoszeniowych z płatnością online i programem ochrony kupujących są rejestrowane i po przekroczeniu dochodu od sprzedaży w wysokości 2000 euro rocznie, zasrane portaliki typu olx albo allegro wysyłają dane takiego delikwenta do urzędu skarbowego, żeby prześwietlił