Wpis z mikrobloga

Jak ja nienawidzę roboli w kołchozach, tych zwykłych operatorów, niech ten czynnik ludzki jak najszybciej w p---u zastępują autonomiczne roboty (w Czechach w większości fabryk tak się już dzieje). 4 lata k---a technikum, 5 j------h studiów ale operator k---a po wieczorowej szkole zbierania szyszek w OHP będzie Ci mówił, jak masz pracować (a najlepsze, jak wdrażasz jakąś funkcjonalność, a ten stoi Ci nad łbem i p------i od rzeczy).

Czemu tylko k---a w Polsce ludzie mają takie podejście (obieżyświatem nie jestem, ale w DE, NL, UK czy we Francji czegoś takiego nie widziałem)?

#pracbaza
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

4 lata k---a technikum, 5 j------h studiów ale operator k---a po wieczorowej szkole zbierania szyszek w OHP będzie Ci mówił, jak masz pracować (a najlepsze, jak wdrażasz jakąś funkcjonalność, a ten stoi Ci nad łbem i p------i od rzeczy).

@mutated5G_hornet: tylko jak twoja funkcjonalnosc i eksperymenty pana wszystkowiedzacego pojda w p---u, to operator dostanie o------l za z-----y detal, uszkodzone narzedzia, czy awarie maszyny.

Przychodzi taki gryzipiorek po szkole robienia halasu,
  • Odpowiedz
@mutated5G_hornet: O lubię takich jak Ty, trochę inna branża, Ale uwielbiam chodzić później z takim mądrym i pokazywać jego fantastyczne rozwiązania w praktyce. Pytając takiego później jak mam zrobić coś bezpiecznine, zgodnie z BHP etc. Ale nie bo taki debil zaprojektuje zakręt koryt kablowych nad pomieszczeniem gdzie nawet nie ma rewizji, ściany są pod sufit etc. U niego na projekcie wszystko jest super, tylko brakuje wyobraźni i przewidywania czegokolwiek 2
  • Odpowiedz
@yazir: to możesz na takie stanowisko aplikować, by robić to lepiej niż jakiś głupi inżynier, poza tym odbiory BHP maszyn robi specjalista BHP i to on je dopuszcza do użytku, więc wiesz do kogo możesz się udać. Jak masz obawy, co do pracy na stanowisku możesz również powiadomić dyrektora lub inspektorat BHP, nie warto czekać, trzeba działać!
  • Odpowiedz