Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JPRW: A Tusk dopiero co na konferencji jechał równo z proruskimi i nazywał ich głupcami i ostro podkreślał, że Polska pomoże Ukrainie wejść do EU, pomoże się obronić i udzieli wszelkiego wsparcia w jechaniu z ruskimi. Nie dziwię się, że pro ruskie szczujnie tak ostro go atakują.
  • Odpowiedz
@KwadratF1: byłeś kiedyś na Ukrainie? Chłopie oni przed wojną byli gospodarczo, mentalnie i infrastrukturalnie sto lat za nami. Najpierw niech się wezmą za korupcję, a dopiero później za wejście do unii. Tam każdy policjant chce od ciebie w łapę na każdym kroku xD
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny: Byłeś kiedyś w Polsce w 1998 roku? Chłopie, oni to przed wejściem do Unii byli gospodarczo, mentalnie i infrastrukturalnie sto lat za Europą. Najpierw niech się wezmą za korupcję, a dopiero później za wejście do Unii. Tam każdy doktor, policjant, chce od ciebie w łapę na każdym kroku xD.
  • Odpowiedz
@JPRW: Jak wejdą sankcję na nawozy, to nie pozbieramy się cenowo za owocki i warzywa. W sumie Unii w to mi graj, bo umowa z Ameryką Południową co raz bliżej.
  • Odpowiedz
@JPRW @KwadratF1
No no, a zaraz będzie placz że jak to pomidory po 25zl/kg a chleb po 5zl za ćwiartkę xD

Nawozy juz i tak wywaliło za ceny energii i gazu, od początku pandemii są w sumie problemy z nawozami.
No ale spoko, za to będą nasi rolnicy mogli konkurować z Ameryka Południową gdzie nie mają embargo i mogą stosować nawozy i środki ochrony roślin bez ograniczeń unijnych
  • Odpowiedz
@karamba16 przecież Tusk nie dożyje włączenia Ukrainy do UE

To jest proces, nie podpisanie trzech dokumentów i witajcie w unii
Aby wstąpić do UE muszą ogarnąć sytuację w kraju, odbudowę i wdrożyć plan naprawczy, aby spełnić wymogi dołączenia do UE.
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny Ukraina jesli wojna sie w miare pozytywnie zakonczy i bedzie szansa na wejscie do EU (sama wola) to uwazam, ze to bedzie swietne miejsce do biznesu i małe Eldorado. Mają świetne ziemie, od groma złoży, dobry przemysl i pracowitych ludzi powiedzmy z naszego kregu kulturowego.
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny: Czyli urodziłeś się w 2007 roku? Najpierw weź teleport i cofnij się do 1998, bo nigdy nie żyłeś w tamtych latach, zobaczysz jak było naprawdę. Policjant daje ci mandat za przekroczenie prędkości nawet jakbyś jechał 20 km/h.
I straszy zabraniem samochodu.
  • Odpowiedz
@karamba16: naiwnym trzeba być myśląc, że pójdą z nami, a nie z Niemcami. Już teraz widać jak nam dziękują za pomoc.
@loczyn ten kraj po wojnie będzie potrzebował kolejnych 100 lat żeby się podnieść w ogóle w jakikolwiek sposób.
@Vixay jak ja się urodziłem to się komuna w kraju kończyła dopiero więc dużo wcześniej niż 2007 rok więc mi nie mów, że nie żyłem w tamtych czasach. Nie
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny Wydaje ci sie. Przy obecnej globalizaji, przeplywu kapitalu itd to w ciagu 20 lat byloby niebo a ziemia.
W ciagu 100 lat to sie rosja nie podniesie bo tam mental jest tragiczny
  • Odpowiedz