Wpis z mikrobloga

Jestem za ukrywaniem cen leków, nie może być tak, że ktoś wchodzi do apteki i widzi ceny leków, to może zagrażać jego zdrowiu gdyż może ich nie kupić przez brak pełnej świadomości skąd się bierze wysokość ceny.
Ceny leków powinny być podawane wyłącznie podczas osobistej konsultacji z producentem lub jego przedstawicielem, podczas której zostaną klientowi przedstawione wszelkie okoliczności wpływające na cenę farmaceutyku.

#nieruchomosci #leki
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A czym różnią się mieszkania, że nie wolno podawać ceny?

@PanAlbert: Gdyby nie było wolno protestowałbym razem z Tobą. Wolno. Nie ma obowiązku podawać ceny przed obejrzeniem towaru. To wszystko.

Zawsze stawiam się po stronie swobód i wolności obywatelskich.
  • Odpowiedz
  • 0
Zawsze stawiam się po stronie swobód i wolności obywatelskich.

@Arv_: w takim razie protestuj w sklepach bo tam jest obowiązek podawania ceny, a nawet przy promocjach podawania najniższej ceny w okresie 30 dni xD
Kiedy zaczynasz protest? xD
Bo jeśli nie zaczynasz bo jest to uregulowane prawnie…to właśnie chcemy żeby taki sam nakaz dotyczył cen mieszkań xD
  • Odpowiedz
właśnie chcemy żeby taki sam nakaz dotyczył cen mieszkań xD

@PanAlbert: Mieszkanie jest towarem luksusowym. Nie kupujesz mieszkań jak mleko (chyba, że lokujesz kapitał w mieszkaniach na wynajem). Dlatego sposób sprzedaży mieszkań jest inny niż półkowych produktów. Zarządzanie cenami mieszkań tak, jak cenami produktów z kodem paskowym spowoduje bezsensowne koszty dla dewelopera. Specjalnie mnie to nie martwi - poradzą sobie.

Śmieszą mnie, wasze naiwnie nadzieje, że to zmniejszy ceny mieszkań.
  • Odpowiedz
  • 0
Mieszkanie jest towarem luksusowym. Nie kupujesz mieszkań jak mleko (chyba, że lokujesz kapitał w mieszkaniach na wynajem). Dlatego sposób sprzedaży mieszkań jest inny niż półkowych produktów

@Arv_: No zobacz a jak kupuję samochód w cenach nierzadko wyższych niż mieszkania to mogę wejść w konfigurację na stronie producenta i wszystko sobie elegancko wyklikać znając cenę każdego najmniejszego dodatku.
W mieszkaniach się tego nie da zrobić bo nie, bo to towar mistyczny
  • Odpowiedz
@PanAlbert: Wartość mieszkania zależy od wielu czynników. Sam przedział cenowy wykończenia wnętrza może się różnić o dwa rzędy wielkości. Że już nie wspomnę o tak oczywistych sprawach jak cena gruntu (która jest zapewne tajemnicą handlową developera).

Znając rodaków, którzy lubią kierować się głównie ceną - będzie to kreować rynkowe patologie typu lokal wykończony pod klucz a w środku plastikowa armatura, kartonowe drzwi, gównolit na wylewce i goły beton na ścianie.
  • Odpowiedz
  • 0
Znając rodaków, którzy lubią kierować się głównie ceną

W takim razie zakazać podawania cen żywności bo znając Polaków bedą kupować najtańszą kaszankę!!!!
Zakazać podawania cen samochodów bo będą jeździć syrenkami i trabantami!!!
Zakazać podawania cen ubrań bo będą chodzić w workach po ziemniakach!!!

xDDDD
  • Odpowiedz