✨️ Obserwuj #mirkoanonim Jak sobie poradzić z toksycznym rodzicem? Mam problem z moim ojcem. Wszystkiego się czepia, ciągle ma do mnie jakiś problem i do mojej mamy. Bardzo dużo gada, ale nie wiele robi. W sumie to przez większość dzieciństwa nie było go przy moim wychowaniu, bo się pokłócił i nie mieszkał z nami. Ale jak pogorszyło mu się zdrowie, zmarli dziadkowie to niby się pogodził i znowu u nas siedzi. Moja mama jest naiwna i mu uwierzyła, a teraz jest bardzo upierdliwy, często na nas krzyczy. Zastanawiam się czy nie przeprowadzić się do miasta gdzie pracuje i tam dojeżdżam. Z drugiej strony dobrze mi się tutaj żyje, gdyby nie on.
@mirko_anonim zgodnie ze zdaniem pigułkowców - to wina twojej mamy że takiego chłopa sobie wybrała i to ją powinieneś winić 🤷🏻♀️ takiego se wybrała to takiego ma, siedźta i użerajta się teraz z dziadem.
Ojca po tylu latach nie zmienisz, jak matka nie chce go wywalić to też nic nie zrobisz. Możesz zostać i zaakceptować albo się wyprowadzić. Nie ma żadnego cudownego sposobu.
Jak sobie poradzić z toksycznym rodzicem?
Mam problem z moim ojcem. Wszystkiego się czepia, ciągle ma do mnie jakiś problem i do mojej mamy. Bardzo dużo gada, ale nie wiele robi. W sumie to przez większość dzieciństwa nie było go przy moim wychowaniu, bo się pokłócił i nie mieszkał z nami. Ale jak pogorszyło mu się zdrowie, zmarli dziadkowie to niby się pogodził i znowu u nas siedzi. Moja mama jest naiwna i mu uwierzyła, a teraz jest bardzo upierdliwy, często na nas krzyczy. Zastanawiam się czy nie przeprowadzić się do miasta gdzie pracuje i tam dojeżdżam. Z drugiej strony dobrze mi się tutaj żyje, gdyby nie on.
#toksycznirodzice
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord