Wpis z mikrobloga

Daily reminder, że Prezydent RP Adrian Duda ułaskawił pedofila który gwałcił własną córkę.

@sztefen_muller: lewaku ale to po to by g--------l mógł zamieszkać ze swoją ofiarą i ją utrzymywać, bo Ziobro wydał całą kasę z funduszu sprawiedliwości
  • Odpowiedz
@sztefen_muller: imho ktoś coś ma na dude stad takie ulaskawienia pedofila (swoją drogą ciekawe jest wytłumaczenie tego ulaskawienia, polecam. To mial robić FS, pomagać w takich sytuacjach xd) I handlarzy narkotyków. Sądzę że chodzi tu o sprawy obyczajowe, Dudu jak nastolatek wypisywał do jakichś bab i to się za nim ciągnie (Izabela Pek która wydała książkę i ta typiara co jest z nim zdjęcie jak mu sie na szyję rzuca
  • Odpowiedz
to jest straszna demagogia i bardzo prymitywna manipulacja.

@HumbugPL: Gdzie napisałem nieprawdę?

Imo PAD zrobił dobrze

@HumbugPL: xD jasne. Państwo to nie jest prywatny folwark Dudusia i po to są przepisy żeby ofiary chronić przed przebywaniem ze swoim oprawcą. No ale to był najbardziej lajtowy przykład srania na prawo RP tej miernoty.
  • Odpowiedz
@Serrrek: Bo ofiara sama o to wnosiła i chodziło tylko i wyłącznie o skrócenie o kilka miesięcy zakazu zbliżania się. Który to zakaz (w przypadku jego złamania) i tak był fikcją, bo mogłaby to zgłosić tylko sama pokrzywdzona.
  • Odpowiedz
@Frundsberg: Wygodnie zapomniałeś napisać że wnioskowała o to bo nie miała za co żyć, a potwór który ja gwalcił miał pieniądze.
PiS zbierał od nas pieniądze dla takich właśnie osób, ale Ziobro z ekipą tyle rozkradli że dla dziewczynki nie starczyło. To była wielka dobroć Dudy, przysłał jej oprawcę gwałciciela żeby miała co do garnka włożyć.
  • Odpowiedz
@Serrrek:Nikt nikomu nie przysłał oprawcy, tylko on tam mieszkał za zgodą pokrzywdzonej - dlaczego to ignorujesz. Na jakiej podstawie odmawiasz ludziom możliwości decydowania o własnym życiu (w tym przypadku - ofierze).
No i nie odpowiedziałeś, jak chciałbyś egzekwować ten zakaz - postawić policjanta 24h na dobę? Odpowiedz na to pytanie.
  • Odpowiedz
Bo ofiara sama o to wnosiła

@Frundsberg: Czyli wystarczy zastraszyć albo zmanipulować w jakiś sposób ofiarę i jest się bezkarnym?
Rodzina wywierała naciski na tę dziewczynę. A od tego jest prawo żeby chronić pokrzywdzonych.
  • Odpowiedz
to jest straszna demagogia i bardzo prymitywna manipulacja.

@HumbugPL: Gdzie napisałem nieprawdę?

@sztefen_muller: Nie zarzuciłem Ci kłamstwa tylko demagogię i manipulację. Dorosła, 20-kilku letnia kobieta składa wniosek o ułaskawienie ojca od wyroku zakazu zbliżania się do niej. Oczywiście to cholernie trudne, ale jak można odmawiać dorosłej kobiecie kontaktu z ojcem?
Dlaczego pisząc o tym, nie wspominasz, że ułaskawienie jest na wniosek ofiary i dotyczy tylko zakazu zbliżania się?
  • Odpowiedz
@sztefen_muller: Nie ma tam żadnego dowodu na zastraszanie, jest tylko domysł, że "zapewne" tak było. Są za to słowa samej pokrzywdzonej, która jest wdzięczna za ułaskawienie.

No i pytanie, które już wyżej zadałem - jak chciałbyś egzekwować zakaz zbliżania się, skoro sama ofiara nie ma nic przeciwko? Tak konkretnie, w jaki sposób chciałbyś to zrobić. I kto miałby zgłosić złamanie tego zakazu (bo pokrzywdzona nie, bo nie chce)?
  • Odpowiedz