Wpis z mikrobloga

#steamdeck OLED już w drodze do mnie, miał być biały, ale za późno zamówiłem i będzie czarny. Zrobiłem sobie listę gier do ogrania. Dodacie co? A może coś nie warto i w-----c?

Niektóre gry już mam na epicu albo na gogu, ale z tego co czytałem to nie będzie problemem.

Palworld
Elden Ring
Cyberpunk
Deeprock survivor
No mans sky
Spiderman remastered
Red dead redemption 2
Hades
Hades 2
Balatro
Hogwarts Legacy
Baldurs Gate 3
Ghost of Tushima

#gry #steam
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hmrogrz: Jak dla mnie granie w BG3 na steamdecku mija się z celem. Nie ten poziom wydajności jeszcze, ale wielu sobie chwali mimo wszystko.
Ja dodałbym Orc Must Die 3, Dredge i Halo: Masterchief collection i może Kingdom Come.
Osobiście najwięcej godzin na SD spędziłem w Mass Effect: Legendary Edition ale to trzeba być fanem.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: jak masz dobrego PC w domu to streamowanie jest idealnym rozwiązaniem. sam tak korzystam 90% czasu z SD (raz że bateria starcza na długo, dwa że cichutko)... opóźnienia są dla mnie niezauważalne
  • Odpowiedz
  • 0
@Julek85: mam laptopa na rtx 3070 więc chyba podobnie co steam deck. Ale zamówiłem tez stacje dokująca w razie czego. Mam też swojego Steam Controllera
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: SD jest dużo słabszy od takiego laptopa, ale sam też wolę odpalić SD Oled.

Bardzo fajnie mi się grało w Tomb Raidera z 2013, na oledzie pięknie wyglądała. Na moment odpaliłem na laptopie i tam już bym w niego nie grał.

Nowy Sonic Shadow jest dobry pod SD, aż go kupiłem.
  • Odpowiedz
@Glacial: Serio? Podziwiam. Mnie jakoś ta gra odrzuca na SD. Sam sprzęt wyje przy niej jak szalony, a działa to co najwyżej jako tako.
Może się przekonam bo na ps5 gra mi się dużo lepiej, ale nie chce mi się odpalać konsoli i tv na krótkie sesje, a na długie nie mam czasu.
  • Odpowiedz
@tler: ja się czuję trochę wydymany bo mogli odrazu wydać tego oleda a nie że po roku i jak ktoś kupił wcześniej to ma jednak dużo gorszą konsolę. oled to oled, dużo lepsza jakość obrazu. teraz jak wyjdzie steam deck 2 to też czekam na oleda
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: i co każdą z tych 15 gier będziesz grał po 15 minut czy co? Co to za granie? Przecież większość tych gier jest na dziesiątki godzin. Przechodzisz jedną, potem drugą, jakieś kupowanie na zapas nie ma przeciez żadnego sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@bubub: nie planuje kupować na zapas chyba że trafi się jakaś srogą promocją. Dlatego zrobiłem sobie listę żeby przy okazji przecen sprawdzać czy mozna coś tanio wyrwać. Pewnie dodam do listy życzeń.
  • Odpowiedz
@chrusto: Tak właśnie działa te nowe pokolenie, pograć 15 minut gierke z game passa i kolejna. Zero zaangażowania, granie niczym przeglądanie tiktoka
  • Odpowiedz