Polecicie jakas strone/aplikacje do znalezienia optymalnej trasy pod względem jak najmniejszych przewyższeń i unikaniem promów z pkt A do B? Chciałbym sobie przejechać rowerkiem pół Europy, przy okazji nie p-------------c się przez środek gór jak mi to sugeruje komoot czy google earth/maps gdy 30 km dłuższy odcinek jest po praktycznie płaskiej drodze. Nie wiem dlaczego potrafi też wrzucić mnie 2x na prom przez ta sama rzeke jednego dnia, a poprawianie wszystkiego ręcznie jest nieco upierdliwe
Brouter, który polecił dybligliniaczek można dodać jako silnik wyznaczanie trasy w osmand, trochę nieintuicyjne i skomplikowane jest konfigurowanie tego ale jak już się zrobi to się ma pod ręką w telefonie właśnie takie "złoto" wyznaczające trasę, bo co by nie mówić osmand potrafi wyznaczać nieźle trasy sam w sobie, ale to go bije na głowę jednak.
@4x80 a sprawdzasz każdy metr swojej np 100km trasy? A no i to działa tylko na drogach publicznych, spróbuj sprawdzić na leśnych i innych nieutwardzonych.
Polecicie jakas strone/aplikacje do znalezienia optymalnej trasy pod względem jak najmniejszych przewyższeń i unikaniem promów z pkt A do B? Chciałbym sobie przejechać rowerkiem pół Europy, przy okazji nie p-------------c się przez środek gór jak mi to sugeruje komoot czy google earth/maps gdy 30 km dłuższy odcinek jest po praktycznie płaskiej drodze. Nie wiem dlaczego potrafi też wrzucić mnie 2x na prom przez ta sama rzeke jednego dnia, a poprawianie wszystkiego ręcznie jest nieco upierdliwe
I nigdy nie planuj trasy rowerowej z Google bo albo wyprowadzi cię w krzaki albo na ekspresówkę.
źródło: krosno
Pobierzźródło: image
PobierzAle w każdej chwili mogę.
Op-a