Wpis z mikrobloga

@Koksixk: Czemu niby minimalnie mniejsza? To kara za straty moralne żaden człowiek nie ucierpiał inaczej niż mentalnie. Jeżeli jest tak jak mówisz to za mobbing czy bullying też powinna być kara minimalnie mniejsza niż za zabicie człowieka.
  • Odpowiedz
@Romaninho98: Osobiste bo zabawne i pełne hipokryzji jak ci sami ludzie chcą traktować płód w niektórych sytuacjach w zerowy sposób jak istotę ludzką(aborcja na życzenie nawet jak nie zagraża życiu kobiety w ciąży bo ta zmieniła zdanie) a w innych jako wręcz ważniejszą(większe kary niż za zabicie dorosłej osoby tak jak np ma to miejsce jak ktoś zabije małe dziecko jeżeli ktoś pobije kobietę w ciąży powodując przerwanie ciąży).
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice trzeba dokładnie zdefiniować człowieka, kiedy jest jego prawdziwy początek co nas czyni człowiekiem, bo gdyby nie świadomość życia to jesteśmy tylko zwierzęciem kierowanym instynktem. Oczywiście dużo osób się że mną nie zgodzi. Moja głowa myśli nie szablonowo
  • Odpowiedz
@Cadfael: Co ty p--------z. Ja pytam co uważacie powinno być a ty mi podajesz obecne przepisy jak jest. Jak zapytam jak powinny wyglądać idealne podatki to mi wyślesz link do przepisów podatkowych PL? Jesteś upośledzona/ony?
Jakbym pytał co sądzicie o aborcji też byś mi przesłało(bo płeć jest niewiadoma - na wykopie debile mężczyźni robią sobie różowe paski) link do obecnych przepisów? Czyli twoją opinię w pełni definiują obecne przepisy? xd
  • Odpowiedz
@Romaninho98: no przecież ludzie to zdefiniowali. Tylko jedni inaczej niż inni. Dla ludzi którzy zgadzają się z definicją życia od poczęcia wynik pytania jest oczywisty - płód to człowiek. Ciekawie robi się w przypadku ludzi którzy zdecydowali że płód to nie człowiek. Więc nie można karać jak za człowieka.
  • Odpowiedz
@Proximian: to ty traktujesz płód jak człowieka - odpowiedź nr jeden to jest raczej oczywista sytuacja. Jak pisałem wcześniej ciekawie się robi w sytuacji ludzi popierających aborcję i uważających że płód to nie człowiek a jednocześnie domagających się kar jak za człowieka w przypadku zabicia cudzego płodu.
  • Odpowiedz