@Szybkalada: Co ciekawe duża ich część ma mniej jak 25m^2 więc nie może być mieszkaniem i jest w taryfie C, a tam rachunki kosmiczne (za samą bierną płaci się kilka razy tyle)
@hpiotrekh: no właśnie teraz PGE się do tego czepia bo szuka budżetu (⌐͡■͜ʖ͡■) także pozdrawiamy wszystkich wynajmujących i posiadających mikroapartamenty (⌐͡■͜ʖ͡■)
@hpiotrekh: @Szybkalada No nie wiem, tak na dwa razy. Patodeweloperka takie kurniki 16m2 ze względów prawnych np. braku spełnienia wymogów miejsc parkingowych rejestruje jako obiekty hotelowe. Jeśli jeszcze tak nie jest, to za chwilę będzie.
@djtartini1 pamiętam że z 5 lat temu jak kupowałem to kumpel chciał właśnie takie 19m2 w Lublinie na inwestycję i koniec końców coś tam się zesralo i oddawali chyba kasę.
Samych mieszkań poniżej 25m2 chyba nie widywałem. Mówię o takich z oddzielną sypialnia, wtedy to 32m2 się wydaje małe. A jak kawalerka to właściwie nie ma różnicy 30m2 czy 19m2 i tak siedzisz na widoku i na dłuższą metę nadaje się
@hpiotrekh @Szybkalada żadne brednie, poczytaj o Bliska Wola Tower w Warszawie chociażby, gdzie ludzie pokupili takie lokale użytkowe jako mieszkania i mają problemy z prądem teraz
@Ld93 nawet mi ich nie żal. XD Jeżdżę tam do jednego sklepu wieczorami i jest taki Meksyk z parkowaniem i ogólnym p-----------m, że nie wyobrażam sobie życia w tamtym konkretnym miejscu Warszawy. Podobno rano stoją w korkach już w parkingu podziemnym i jestem w stanie w to uwierzyć xD
Bliska Wola Tower w Warszawie chociażby, gdzie ludzie pokupili takie lokale użytkowe jako mieszkania i mają problemy z prądem teraz
@Ld93 @hpiotrekh : ci co mają problemy z prądem to przynjamniej mieszkają ( ͡°͜ʖ͡°) bo jest jeszcze grupa która kupiła te klitki a ratusz odmawia wydania zaświadczenia o samodzielności więc nie mogą nawet iść do notariusza po akt własności xDD
@hpiotrekh: @Szybkalada to prawda że prąd w takich mikrokawalerkach jest droższy, widziałam rachunki. Właśnie ze względu na to że to formalnie nie są mieszkania to tak jest, jest gdzieś 2-3 razy drożej @Ld93 chodzi o prąd że nie mieli? Raz podobno się odpaliły czujki przeciwpożarowe bo ktoś saunę na balkonie zamontował xD @hpiotrekh Mieszkam tutaj i odliczam dni do wyprowadzki. Nie wiem jak w tych wieżach, ale
Nie wiem jak w tych wieżach, ale u nas z rana korków nie ma xD to prawda z tym parkowaniem, mam nadzieję że sam nie przyjeżdżasz samochodem i go nie zostawiasz na chodniku xD.
Oczywiście że przyjeżdżam autem xD Nawet chetnie bym skorzystał z parkingu gdzieś dalej, ale tam nic wolnego nie ma, więc staje na chodniku, lecę do hookateki i po 2minutach odjeżdżam.
@hpiotrekh: tak myślałam że tam idziesz xD weź no stawaj chociaż w tej zatoczce na końcu ulicy gdzie też nie można stawać ale chociaż będę mogła przejść normalnie chodnikiem, dasz radę te 30 metrów przejść ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: temp_file7357216742861582775
Pobierz@hpiotrekh: @Szybkalada No nie wiem, tak na dwa razy. Patodeweloperka takie kurniki 16m2 ze względów prawnych np. braku spełnienia wymogów miejsc parkingowych rejestruje jako obiekty hotelowe. Jeśli jeszcze tak nie jest, to za chwilę będzie.
Samych mieszkań poniżej 25m2 chyba nie widywałem. Mówię o takich z oddzielną sypialnia, wtedy to 32m2 się wydaje małe.
A jak kawalerka to właściwie nie ma różnicy 30m2 czy 19m2 i tak siedzisz na widoku i na dłuższą metę nadaje się
Jeżdżę tam do jednego sklepu wieczorami i jest taki Meksyk z parkowaniem i ogólnym p-----------m, że nie wyobrażam sobie życia w tamtym konkretnym miejscu Warszawy.
Podobno rano stoją w korkach już w parkingu podziemnym i jestem w stanie w to uwierzyć xD
@Ld93 @hpiotrekh : ci co mają problemy z prądem to przynjamniej mieszkają ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo jest jeszcze grupa która kupiła te klitki a ratusz odmawia wydania zaświadczenia o samodzielności więc nie mogą nawet iść do notariusza po akt własności xDD
@Szybkalada: lokal użytkowy z funkcją spania
@Ld93 chodzi o prąd że nie mieli? Raz podobno się odpaliły czujki przeciwpożarowe bo ktoś saunę na balkonie zamontował xD
@hpiotrekh Mieszkam tutaj i odliczam dni do wyprowadzki. Nie wiem jak w tych wieżach, ale
Oczywiście że przyjeżdżam autem xD
Nawet chetnie bym skorzystał z parkingu gdzieś dalej, ale tam nic wolnego nie ma, więc staje na chodniku, lecę do hookateki i po 2minutach odjeżdżam.