Wpis z mikrobloga

• 0
@buczer-ptp właśnie to jest komputer który kiedyś dzialal na dokładnie tych samych specyfikacjach. Został rozegrany po przeprowadzce po wielu miesiącach stwierdziłem że go złożę i oddam znajomemu w potrzebie ale mam wyżej opisany problem. Sprawdzałem instrukcje płyty głównej przepinalem po kilka razy ramy upewniałem się czy kable są dobrze podpięte i wszystko powinno działać bez zarzutu a nie działa. Obawiam się że karta graficzna jest uszkodzona i nic z tego nie
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123: to znaczy, że karta nie pracuje i przez to nie nagrzewa się jej radiator.
Jaką masz płytę główną i czy masz podpięty głośniczek systemowy? Czasem wydawał on z siebie dźwięki wskazujące z czym konkretnie jest problem.
Ochłoń trochę i zastanów się czy wszystko zostało prawidłowo złożone? Czasem niedopięty ram może powodować takie akcje (a na zdjęciu widać jakby jedna kostka była niedopięta). Popraw to, a jeśli nie pomoże to
  • Odpowiedz
  • 0
@Sztywnesutkiszatana próbowałem z jedną kostką i dalej był ten sam problem przy ramię świeci się też dioda sygnaluzująca że z ramem jest wszystko okej (jak byl źle podpięty komputera nie dało się wlaczyc). Rzeczywiście karta w takim razie jest spalona bo po włączeniu komputera kręci się wiatrak ale karta cały czas zimna. Zostaje zostawić to tak jak jest bo nic więcej raczej nie wyczaruje. Dzięki wielkie za pomoc
  • Odpowiedz