Aktywne Wpisy

realizta +462
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tywin_Lannister +125
Słuchajcie niesamowita historia...
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜
Dziki wybiegły na trasę Siekierkowską i...
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością prawym pasem i trzymali prawidłowy odstęp (np. kierowca niebieskiej KIA) - wyhamowali i idealnie uniknęli zagrożenia
- Kierowcy, którzy jechali z przepisową prędkością środkowym pasem, ale nie trzymali prawidłowego odstępu - na farcie tym razem wyhamowali i na styk uniknęli zagrożenia, ale chyba nieźle się obsrali ( ͡° ͜

#polskiedrogi #prawojazdy #samochody
Zdaje się że kiedyś on celnie tłumaczył, że NIE DA SIĘ skręcić z lewego pasa w prawo, bo zawsze przecina się (zjeżdża) na prawy pas. Nie ma w przepisach definicja jak wygląda zmiana pasa na takim rondzie (chyba że się mylę)
Są przecież takie ronda tak małe, że nie ma miejsce na zjazd na prawy pas na wysokości przedostatniego wyjazdu z ronda, bo
@manjan: zjazd z ronda bezpośrednio z wewnętrznego pasa to nie jest zmiana pasa tylko zmiana kierunku jazdy. Nie można jej wykonywać z lewej krawędzi jezdni jeśli skręcamy w prawo co też robimy na tego typu rondzie zjeżdżając z niego.
@Krupier: Okej, czyli ty na odwrót miałeś opinię. Wydaje mi się że kiedyś był dyskusja czym się różni zmiana pasa od przecięcia go w tej sytuacji. No bo ile trzeba jechać prawym pasem by była to tylko zmiana? Znasz jakieś przepisy na to zachowanie?
@Krupier: No właśnie, a jak długo trzeba jechać tym kierunkiem? Są jakieś podstawy prawne które znasz?
Pokaż mi mniejsze rondo z dwoma pasami
@cwlmod: proszę cię, nie bądź jak ten dzban od nieoznaczonych pasów ruchu, który nie potrafił ocenić odległości. XD
Przy skręcaniu w ogóle nie jedziesz tym samym kierunkiem tylko od raz zmieniasz tor
@Krupier: Po to że chce zobaczyć mniejsze rondo z dwoma pasami. Mówię bullshit na twoje określenie że jest tam dużo miejsca.
Tam nie ma dużo miejsca i czasu na książkowe manewry przy ruchu jaki tam jest
Pewnie są i mniejsze tego typu, ale nie prowadzę ewidencji rond.
Sprawdź swoje najmniejsze dwupasmowe rondo albo po prostu przyjmij do wiadomości co ci napisałem
Mam takie rondo, pisałem ci. Twoje ma ok. 40 m średnicy, moje jakieś 42.
Nie będę nagrywał filmiku, bo nie widzę potrzeby. Wystarczy wyobraźna by stwierdzić że jest tam ciasno.
Poza tym zwyczajnie ja tak twierdze, a po twoich ostatnich wpisach z wyprzedzaniem nie czuję żadnej potrzeby udowadniania ci kolejny raz, że się mylisz
Tu masz jedno, średnica ok. 42.
https://maps.app.goo.gl/TkmztTgbDustgTKS6
@Krupier: 42 to nie jest =<40
Tego nie widać na street view
@Krupier: JPRLD, to zrób fotkę ze street view z tego drugiego linka xD
To
źródło: 1000030091
Pobierz@Krupier: LOOOL - ja widzę coś takiego jak niżej xD
Tylko piszesz, że potrafisz. Poza tym lubisz robić fikołk i dla pseudoargumentu sprzeczać sie o mniej lub bardziej dosłowne traktowanie przepisów ( ͡
źródło: 1
PobierzW necie istnieją nie tylko mapy Google. (⌐
@Krupier: To po co dałeś link do nich?
źródło: 1
Pobierz