Wpis z mikrobloga

• 72
Ale zauważyliście różnice klas anglików i szwabów? Tamci wczoraj o mało by tam nie pogryźli królewskich, tak nie mogli znieść upokorzenia. Piłkarze Chelsea elegancko zbijają piony, pomagają wstać, byle nie opóźniać gry. Propsy za schowanie dumy do kieszeni, to się ceni w sporcie!

#mecz #ligamistrzow
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wierszu: gracze barcelony za guardioli tak samo grali - jak wygrywali 3:0 to klepali rywali po plecach, przybijali piątki, ale jak przegrywali nawet te 0:1 to kopali rywali po kostkach, stawali na butach itp
  • Odpowiedz
@kaszawspreju: To jest standard. Jak Real dostał piątkę od Barcelony to Ramos za nic z-----ł liścia dwóm kolegom z reprezentacji, których znał dłużej niż większość ówczesnych zawodników ze swojego klubu. Co zrobisz Bożenko?
  • Odpowiedz
@Pantokrator: ty masz w ogóle jakichś normalnych przyjaciół? Bo trudno rozmawiać z kimś, kto nie dopuszcza do siebie żadnego slangu. Wszyscy rozumieją, nikt się nie czepia, tylko jak zwykle jednemu strażnikowi coś nie spasuje! To jest pieprzony post w Internecie jakich jest niezliczona ilość, nie piszę tutaj rozprawki. Znajdź więc sobie inne zajęcie szeryfie, bo trochę gwiazdorzysz (przepraszam cię najmocniej, jak taki czasownik też nie istnieje w polskim słowniku!) :)
  • Odpowiedz
@Wierszu: a jasne, że mam normalnych przyjaciół. Tyle że nie mamy 15 lat i nie wstydzimy się mówić po polsku/mamy dość bogate słownictwo, by wyrażać się bez użycia słów, których w j. polskim nie ma. Za to moi znajomi z całą pewnością nie są losowymi prymitywami z internetu, którzy, gdy ktoś zwróci im uwagę, BRONIĄ swojego OCZYWISTEGO błędu, bo nie mają nawet dość odwagi, by przyznać się, że takowy popełnili.

I
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Pantokrator: a ja się zastanawiam, czemu w takim razie nie zwracasz uwagi autorom pod 80% postów na Wykopie, gdzie używana jest gimbomowa, która krzywdzi język o wiele bardziej. Nie wiem skąd ten przykład ze "s---------ą". Piszesz mi o normalnej rozmowie, a czy ty naprawdę nie zauważasz tego, że to tutaj to zwykły post? Tak bardzo kaleczę nasz język, że powinny być na to paragrafy, co? Łatwo ci przychodzi ocenianie mojego
  • Odpowiedz
@Wierszu: bo tak się składa, że zobaczyłem u ciebie potencjał - zdania ułożone w miarę poprawnie, niezła ortografia itd.

Tyle że wśród tych wszystkich miłych dla oka rzeczy znalazły się "propsy", pasujące do solidnej językowo wypowiedzi jak kwiatek do kożucha.

I nie, nie "zachowam uwag dla siebie" - wykop to miejsce publiczne, jak popełniasz oczywisty g---t na języku polskim to musisz liczyć się z tym, że komuś się to nie spodoba. W
  • Odpowiedz