Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
odpowiedzialny-mędrzec-94: Ja przez 8 lat pracy dorobiłem się super pracy, 25k PLN miesięcznie, taxi firmowe, auto firmowe, loty po całym świecie firmowe. Umowa na czas nieokreslony. Już kredyt podpisywałem na następny tydzień. Bez studiów. Po podstawówce, ze względu choroby musiałem zrezygnować po roku. Przebij to.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pracuję zdalnie od około 5 lat. Mam żonę, psa i dwa koty. Codziennie rano chodzę z psem na spacer ok 3-5 kilometrów. Po powrocie pracuję. W międzyczasie daję jedzenie kotom, włączam jakiś wykład albo podcast na yt i dalej pracuję. Około 15, kiedy żona kończy pracę gotuję obiad. Jemy razem. Później wyłączam laptopa firmowego. I za około godzinę robię swoje rzeczy, przeplatając to z życiem rodzinnym i towarzyskim.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak chcesz poznać znajomych / dziewczynę to najlepiej znajdź sobie jakieś zajęcie, które zrzesza takich ludzi których chciałbyś poznać. Proste przykłady: zajęcia sportowe - ludzie w necie umawiają się żeby razem pobiegać czy wynająć halę do gry w siatkę, w każdym klubie fitness są zajęcia grupowe, ludzie są tam bardzo otwarci. Można przebierać od tańca po sporty walki.
Zainteresowania artystyczne - lokalne domy kultury często organizują jakieś ciekawe warsztaty
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: normalnie mordko gram se w gierki, pije piwko, jaram blanty, ze znajomymi sie widze raz na 2 tygodnie. Cale zycie bylem samotny, wiec nawet nie zauwazam, ze jestem sam. No ale czaje, ze dla kogos kto zawsze mial kogos obok to moze byc abstrakcja, ale nie martw sie idzie sie przyzwyczaic
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: idź w miejsca gdzie ludzie biegają razem, np Night Runners może są w Twoim mieście, zawody biegowe/rowerowe, najlepiej nie jako zawodnik tylko wolontariat. W ogóle wolontariat każdego rodzaju. I grupki na fb do parowania ludzi o podobnych zainteresowaniach np "Single na rowerze"
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szlachetny-zwycięzca-37: 34l

1. Praca jest od pracy. Jestem najemnikiem co przychodzi, robi swoje, kasuje pieniążki i kończy. Nie chce tu mieć przyjaciół. Mam ich z punktu 3.

2. Poznałem na OkCupid zaraz po studiach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pracuje zdalnie. Znajomych jak na lekarstwo ale to też ma swoje plusy. Dramaty innych przestały być moje o cenie sobie bardziej święty spokój niż towarzystwo ludzi. Tinder i dziewczyny. Aktualnie nie mam, coś tam działam. W tym tygodniu jestem umówiony z 3 ma. Z jedną będzie to kolejne spotkanie na Netflix and chill ( ͡° ͜ʖ ͡°) gdzie wprost powiedziała info chodzi. Druga pierwsze spotkanie u
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ogólnie bawią mnie trochę (obecne również w tym wątku) te wszystkie wykopowo-normickie mądrości, te generyczne porady rodem z prasy kobiecej - idź się zapisz na kurs tańca, do koła gospodyń wiejskich, grupkę fejsbukową dla rowerzystów i tak dalej i tak dalej. A potem jak takiego mądralę zapytasz to się okazuje że on wprawdzie nie korzysta albo nie nawiązuje nowych znajomości bo już ma ich pod dostatkiem lub nie ma
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: niestety takie czasy, że większość ludzi poznaje się na appkach randkowych. Może uda Ci się przekopać przez kupe gowna i znaleźć kogoś normalnego.
  • Odpowiedz