Aktywne Wpisy
arcxa +98
Jednym z wielkich zwycięstw wojny damsko-męskiej jest wmówienie kobiecej populacji, ze taniec na rurze jest w 100% dla sportu. Programowanie idzie tak głęboko, że baby same będą bronić tej formy rekreacji jak ktoś powie, że to tylko kręcenie tyłkiem, żeby faceci mogli popatrzeć.
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
źródło: 628e38307f253
Pobierz
Notabene +36
Wrzuciłem ofertę sprzedaży używanego Xboxa X za 2500 zł w tamten weekend na wykop, oczywiście wykopki zesrały się że to nie jest tyle warte i że posrało mnie z ceną. Wystawiłem wczoraj na OLX w tej samej cenie, dzisiaj poszedł. Kupił go chłop na 10 urodziny swojego dziecka. Jako że jestem dobrym człowiekiem to mówię że jak dla dzieciaka to super i zjechałem mu 300 zł z ceny. Był zadowolony jak cholera.

Daily reminder że jesteśmy w przededniu takiej tragedii w gospodarce że głowa mała
Wysokie stopy dojeżdżają firmy które będą wypi3rdalac ludzi ze względu na spadająca sprzedaż detaliczną, a więc mniejsze wpływy i wysokie koszty kredytu. Sprzedaż spada bo zwyklakow też kredyty cisną, do tego inflacja rośnie, a wartość ich dochodów mimo wszystko spada
Część ludzi będzie rotowala do nowych firm które przeszarzowaly ze zwolnieniami i zatrudniają nowych za minimalną, a część w ogóle roboty nie znajdzie. Najlepsze jest to że będziecie z zabijającego się zagranicznego korpo do januszexow przechodzili robić.
Wyj3bie recesję, PKB w dół, bezrobocie w górę, cesję leasingow na otomoto, mieszkania na przecenach, ale zwyklaki i tak tego nie kupią bo nie siedzą na gotówce. Bogole się obkupią, gołodupce nie. Kredycik w banku będzie dostać trudniej, bo bank już będzie bardziej się martwił o niewypłacalność kredytobiorców.
Jednym słowem czeka nas pisda wielka jak szelka.
A to wszystko dzięki PiSowi na które niektórzy z tagu nieruchomości chcą głosować bo donaldzik i spółka bk0 chcą wprowadzać
Już nie kwartały, a miesiące dzielą nas od największego kryzysu jaki wielu z nas w tym kraju widziała.
Niech Bóg będzie z wami
Ament
Teraz to dopiero będzie jak bezrobocie podskoczy o 1%
@michalo866: ok boomer.
ja tam widze raczej kierunek na dreptanie w miejscu, czyli bez ekscesow. Ekscesy bedzie mozan zasypac doplatami - niechetnie, ale tak zrobia bo jest jeszcze pole manewrcu w zadluzeniu panstwa (tylko tam trzeba sie o 60% dogadac z opozycja).
Dla nas, ludzi przyczajonych do podwyzek po 5-10-15% rocznie, wzrostu PKB nie mnije niz 3% a optmlanie 4-5%, ze jakas droge oddalismy, ze tu jakis basne, a tam jakis chodnik,
@pysznewpierdalator:
Jakim przededniu?
U mnie w branży górne widełki pensji na kontrakcie nie zmieniły się od ok. 2021 r., oznacza to, że pensje są niższe o 40-50%.
Takiego zubożenia nie było chyba od II WŚ bo nawet w okresie transformacji to było bodajże 20-30% (a to też było tylko chwilowe z perspektywą szybkiej poprawy).
Od ~9 lat stopy procentowe są ustalane wg decyzji politycznych co też ma swój efekt, teraz jest duszenie gospodarki i podbijanie wyceny złotówki zawyżonymi stopami przez RPP wybrana w 2/3 przez PiS.
źródło: Screenshot_20241028-105026-412
PobierzJak wyobrażasz sobie oprocentowania kredytów inwestycyjnych dla firm rrso z 10% skoro ich roi może podobnie wyglądać?
Sytuacja jest wręcz dramatyczna
a jak sobie wyobrazasz Polska inflacje vs euro-strefy i UMOCNIENIE zlotowki? :) Czy ktos to sobie wyobrazal? A jest.... to na jak dlugo to inna sprawa ;)
ogolniswiatowej recesji, w UE, u nas? Wlochy potrafiac zanurkowac po 5% i zyja, baaaa sa nawet przyzwyczajone, u nas -0,5% to bylby nowa nowosc do ktorej nie jestesmy przyzwyczajeni. Dla nas pewnie sie skonczyc gdzies w oklicach zera ten dolek, UE dostanie po dupie ale tez bez szalenstw i tyle... jakiegos skrjanego zalamania dla nas nie przewiduje sie, no chyba ze wjada jakies grubsze sprawy typu wojna/geopolityka/zalamanie paradygmatow
poki