IMHO zarówno SQL jak i NoSQL mają rację bytu, kwestia doboru technologii do potrzeb. No i wyzbycie się uprzedzeń :). Ja osobiście kocham NoSQL ale czasem bym go nie zaryzykował :)
@msq: no niedawno chyba zapodales wpis z ktorego wynikalo ze wielomilionowe straty na rynku walut wirtualnych to wlasciwie sprawka stosowania nosql ... wiec tu nie zgodzilbym sie ze cos jest kwestia doboru technologi, bo jesli mam kupic pickupa zamiast kombi to jednak jesli ten pickup jest pierwszym modelem na swiecie i dopiero zaczynaja go produkowac to jest gruba szansa ze nie dojade nim nigdzie i jesli od tego zalezy 100mln
wiec tu nie zgodzilbym sie ze cos jest kwestia doboru technologi
@bazingaxl: Zastosowanie nosql bez acid do systemu transakcyjnego parabanku było skrajnym idiotyzmem. I pomysłodawcy słono za to zapłacili. Do wykorzystania zgodnhie z przeznaczeniem bazy nosql nadają się bardzo dobrze.
Maturing the NoSQL argument
http://www.zdnet.com/maturing-the-nosql-argument-7000028659/
#bazydanych #sql #nosql
IMHO zarówno SQL jak i NoSQL mają rację bytu, kwestia doboru technologii do potrzeb. No i wyzbycie się uprzedzeń :). Ja osobiście kocham NoSQL ale czasem bym go nie zaryzykował :)
@Lipathor: amen
@bazingaxl: Zastosowanie nosql bez acid do systemu transakcyjnego parabanku było skrajnym idiotyzmem. I pomysłodawcy słono za to zapłacili. Do wykorzystania zgodnhie z przeznaczeniem bazy nosql nadają się bardzo dobrze.