Salmonella w żółtym serze. GIS ostrzega
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożyciem Sera Złotego Mazur w opakowaniu 150 g. W jednej z partii produktu wykryto bowiem groźną bakterię. To Salmonella, która może prowadzić do poważnych zatruć pokarmowych. Producent sera podjął już działania, mające na celu wycofanie produktu z obrotu
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 44
- Odpowiedz
Komentarze (44)
najlepsze
Jednym słowem w---------y taki syf każdego dnia i człowiek nawet nie ma zielonego pojęcia od czego go tak bebzon n--------a od kilku dni. A potem zdziwienie "Skąd nagle tyle nowotworów? To na pewno wina Czarnobyla." xD
@January-zwiedza-szpary: Myślisz, że kiedyś jedzenie było lepszej jakości, przetestowane itd? :D
Mamy tyle nowotworów, bo dłużej żyjemy niż kiedyś
@fervi: Jest taka szansa, bowiem nie stosowano tyle sztucznych środków ochrony roślin, pestycydów, rolnictwo nie było na skalę przemysłową, no i ludzie wiele rzeczy robili sami - kupowali półprodukty, a nie gotowe produkty wysokoprzetworzone. Zatem tak, jest taka szansa.
Do tego dochodzą kwestie
Do pieca na zapiekankę i bakteria zginie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdyby tylko istniał jakiś ogólnokrajowy system wysyłania wiadomości, dzięki któremu obywatele dowiedzieli by się o zagrożeniach, tego typu i innych. Gdyby takie wiadomości ludzie mogli otrzymywać SMS-em. Było by idealnie. Można by je np. Rozesłać na tereny gdzie trafiła skażona partia tego sera. Gdyby tylko coś takiego istniało.
z tego co pamiętam to dokładne sprzątanie było tylko przy zmianie holenderski/szwajcarski
Jak nie ma dziur to znaczy że ser ma zbyt czysta metodę produkcji, szwajcarzy mieli z tym problem, na yt jest film o tym :)
Dlaczego ktoś w ogóle dopuścił to do obrotu
A może wiedzieli o tym ale taniej jest wypuścić towar?