Wpis z mikrobloga

#retro #kaczordonald
Kupiłem Donald Bubble Gum. Wiecie - sentyment.
Niby to samo, ale jakoś inaczej smakuje, mniej intensywnie. Niby uruchamia troszkę wspomnienia, ale nie na pełnej k... Ma taki słodki zapach, ale nie ten charakterystyczny zapach i smak gumy Donald. Albo mi się zapomniało - może ktoś próbował i potwierdzi lub zaprzeczy. Nie wiem czy wspomnienia tak działają, ale mam wrażenie, że smak był wtedy bardziej intensywny i trochę inny. A wpierdzieliłem za młodaka tych gum pewnie z tonę.
Niby historyjki te co kiedyś, ale jednak jakoś krzywo podocinane. Jakby jakiś Turek nieostrym nożem, na krzywym swole przycinał.

Nie warto. A na pewno nie warto dawać dzieciom do spróbowania bo kurna syf.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@worm_nimda: Co do smaku to ciężki mi stwierdzić, bo byłem młody i aż tyle ich nie jadłem (już prędzej Turbo), ale w ramach sprostowania to kiedyś też historyjki zdarzały się krzywo podocinane. Wiem, bo mam ich sporo z dawnych lat, podostawałem od rodzeństwa i kuzynów :)
  • Odpowiedz
@worm_nimda:
A i jeszcze jedno. Te donaldy z zabki to jest druga wersja. Pierwsza Turki wypuściły z rok temu i do dzisiaj jest na allegro. W żabce donaldy są w v2. Lepszy smak i lepiej wycięte ale niestety jak leżały w upałach to wszystko ma tłuste plamy i ciężko otworzyć żeby historyjki nie uszkodzić
  • Odpowiedz