Wpis z mikrobloga

@Elberus: Co ten wynik właściwie oznacza? Czy sugerujesz, że najnowszy procesor Intela jest wolniejszy od swojego poprzednika? Bo nie rozumiem, co chciałeś przez to udowodnić... Chyba tylko swoją ignorancję i brak wiedzy.
  • Odpowiedz
@Elberus: Nie zrozumieliśmy się. Ja nie napisałem, że nowy Intel jest wydajniejszy. Napisałem tylko, że z jednego benchmarka nie da się absolutnie niczego określić czy procesor jest wydajniejszy od innego czy nie w ogólnym rozrachunku. Wystarczyło od razu wrzucić jakaś kompletną recenzję/filmik i nie byłoby tematu.

Często jest, że mocniejsze procesory okazują się "słabsze" w nielicznych grach. To tak jakby opierać się na benchmarku z ACM i twierdzić, że Ryzen
ReevoX - @Elberus: Nie zrozumieliśmy się. Ja nie napisałem, że nowy Intel jest wydajn...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@ReevoX: no przecież wiem, ale wtedy jeszcze nie było opublikowanych testów, a wziąłem to stąd bo się machnęli celowo bądź nie i opublikowali przed czasem (po chwili zrobili film jako prywatny), a mnie akurat cyberpunk najbardziej interesuje.
w uśrednionych wynikach wygląda to naprawdę słabo względem starszych procesorów jak np. mój ryzen 5800X3D
Elberus - @ReevoX: no przecież wiem, ale wtedy jeszcze nie było opublikowanych testów...
  • Odpowiedz