Wpis z mikrobloga

@arnoldinho71: co on krwa kupił 80m do tego flipa? Co za matoł przecież jak to na handel jest to wiadomo że to coś małego żeby płynność była jakaś xd

Ale to co mnie rozpi3rdala to że Ci fliperzy swoją kurę znoszącą złote jajka reklamują i przyciągają konkurencję. Ostatni raz taki numer widziałem u programistów15k jak sami sobie na własne życzenie rynek rozpi3rdalali XD
  • Odpowiedz
@arnoldinho71: Tzw. exit liquidity. Bawienie się w obecnej sytuacji we flipy na pierwotnym to niezłe ryzyko. Jeszcze kupienie jakiejś zadłużonej rudery i jej ogarnięcie to pewnie bez problemu się zarobi ale już tutaj będzie ciężko wyjść na 0 jak to jeszcze na kredo.

@pysznewpierdalator Reklamują chyba głównie ci co zarabiają na YT, szkoleniach, itp.
  • Odpowiedz
@pamareum: Ratkę + czynsz 670 zł + pewnie ze dwie stówki za miejsce w garażu i finalnie jeszcze opłata za pośrednika przy ewentualnej sprzedaży.

Więc nie dziwcie się, że jest taki opór przed obniżką cen, jak ten biznes spinał się tylko przy mocnych wzrostach. Przy stagnacji cen to oni już są w plecy kasiorę + czas. Zobaczycie, że jak zacznie się pierwsza mała fala wyprzedaży, to dalej będzie zaklinanie rzeczywistości
  • Odpowiedz
Ale to co mnie rozpi3rdala to że Ci fliperzy swoją kurę znoszącą złote jajka reklamują i przyciągają konkurencję.

@pysznewpierdalator: baaa ten łysy to szkolenia sprzedawał na Facebooku o tym jak zostać flipperem i zarabiać miliony, ale teraz już coś nie wyskakują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ale to co mnie rozpi3rdala to że Ci fliperzy swoją kurę znoszącą złote jajka reklamują i przyciągają konkurencję. Ostatni raz taki numer widziałem u programistów15k jak sami sobie na własne życzenie rynek rozpi3rdalali XD

@pysznewpierdalator: bo ci co gadają, to nie zarabiają na tym (na programowaniu, na sprzedaży), tylko na gadaniu. Sprzedają kursy, szkolenia, ebooki, bootcampy itd. Mają gdzieś jak wygląda rynek. Dla nich ważne jest to, żeby sprzedać 1000
  • Odpowiedz
@arnoldinho71: ja go chętnie uratuję i mogę od niego kupić to mieszkanie nawet jutro tylko że za realną cenę taką jak to ona ma w rzeczywistości czyli za 207 000 zł
  • Odpowiedz