Wpis z mikrobloga

Mam 24 lata, 10k oszczędności i mógłbym oszczędzać z 4/5k miesięcznie jakbym mieszkał z rodzicami. Z drugiej strony mam wrażenie, że ucieka mi życie i jednak uciekam od samodzielności. O loszkach nie wspomnę, że jest to dla nich odrzucające jak chłop mieszka z rodzicami (pomimo tego, że robi sam żarcie, dokłada się do czynszu itp). Jaką radę byście mi dali? #nieruchomosci
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14
@dlaczegoja321

1. Normalna dziewczyna nie będzie robiła aferę że w tym wieku mieszkasz z rodzicami
Ale samodzielność naprawdę dużo cię nauczy, nieco innego postrzegania rzeczywistości

2. Pustak będzie robił aferę dlatego to jest dobry straszak na świnki pustaki
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321 ze starymi mieszkaj oszczędzaj, ja jak posmakowałem mieszkania samemu to za cholerę bym nie wrócił. Zupełnie inaczej psychika mi funkcjonuje ale ciężko mi cokolwiek odłożyć bo mi zostaje jakieś śmieszne 2 200 miesięcznie
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: za mało informacji o mieszkaniu z rodzicami.
Kolega mieszkał do ślubu z rodzicami w mieszkaniu, przeprowadził się żoną do swojego własnego mieszkania bez kredytu, samochód sobie kupił za ponad 100k zł. Na wycieczki jeździł trzy razy w roku.
Samodzielność nie ma za wiele wspólnego czy mieszkasz z rodzicami czy nie.
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: Zależy od twojej relacji z rodzicami, jak jest git - szanujecie się nawzajem itp to śmiało bym zostawał. To żaden wstyd mieszkać z rodzicami, a oszczędności 4-5k/msc w twoim wieku to coś o czym wielu może tylko pomarzyć. Gdybym mógł tyle odłożyć inaczej bym sobie życie ułożył ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Przy tych oszczędnościach możesz śmiało zbierać na wkład własny i latać na wycieczki po
  • Odpowiedz
@cichy-spokojny-grzeczny: na mieszkanie sam zarobił, na wszystko sam zarobił tylko w IT, mieszał z rodzicami do 32 roku życia i nie musiał się do niczego dokładać.
Nie każde miasto ma wywalone w kosmos ceny nieruchomości. Jeżeli sobie żyjesz w warszawskiej bańce to pewne rzeczy są nie do pojęcia.
  • Odpowiedz