Wpis z mikrobloga

Tematy do załatwienia na cito w tym kraju jeśli donek chce rządzić następna dekadę i zostawić po sobie kraj lepszy niż go zastał:

- podatek od pustostanów, regulacja zawodu pośredników, uregulowanie najmu krótkoterminowego.
-zakaz hodowli ras niebezpiecznych na obszarach miejskich i koniecznosc rejestracji wszystkich psów w centralnym systemie oraz płacenie podatku od posiadania KAŻDEGO psa,
-spójny plan inwestycji infrastrukturalnych na następne dwie dekady (czyli zbierający w całości drogi, kolej, lotnictwo)
-wieloletni plan migracji (kierunki, systemy asymilacji i aktywizacji spolecznej)
-społeczny program mieszkaniowy
-reforma ochrony zdrowia (likwidacja naczelnej rady lekarskiej, zniesienie limitów na uczelniach lekarskich, likwidacja nierentownych oddziałów i ustalenie limitów ze np. Porodowka musi być w zasięgu 50km od każdego mieszkańca, likwidacja możliwości pracy na kilku etatach przez lekarzy bo to fikcja)

Jeszcze jakieś pomysły?
To będzie lepsze niż kolejne dodatki ktore tylko pompuja inflacje
#polska #polityka #sci-fi
Sebastix - Tematy do załatwienia na cito w tym kraju jeśli donek chce rządzić następn...

źródło: 16353714136471

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@SoSweetAcme: pierwszy psiarz już się zesrał ( ͡° ͜ʖ ͡°) podobnie jak sąsiadka z bloku której pies rzucał się na wszystko i wszystkich ale sąsiadka stwierdziła że zgłaszanie tego komukolwiek nie ma sensu bo pies nie jest rasowy i jest z nieoficjalnej hodowli więc możemy jej naskoczyc dopóki to gowno nie zagryzie psa albo nie pogryzie komuś dziecka.
  • Odpowiedz
@Sebastix: najbardziej bawi mnie jak ktoś komu przedstawia się argumenty a ten biegnie ze skarga do moderacji, w sumie nie spodziewałem się niczego innego jeśli chcesz tylko wszystkiego zakazywać. musisz mieć niezłe kompleksy ja ciągle mieszkasz w bloku, taki trochę pies ogrodnika sam nic nie osiągnął to innych lepiej sytuowanych od siebie musi zgnoić.
  • Odpowiedz
ktoś komu przedstawia się argumenty a ten biegnie ze skarga do moderacji

@SoSweetAcme: Hodowla i posiadanie psów rasy agresywnej nie powinno być w żaden sposób uregulowane, bo zabijają mniej ludzi, niż ginie w wypadkach komunikacyjnych. Super argument.
  • Odpowiedz
  • 0
Przedstawiasz argumenty? Nie podałeś ani jednego argumentu gląbie poza tym ze pisales cos o faszystach i sraniu na mnie i innych twoich fekalnych urojeniach xDDDD schizofrenie jakąś masz? W sumie mnie to nie dziwi w końcu kofederata
( ͡° ͜ʖ ͡°) podsumowujac: Spierd*aj
  • Odpowiedz