Wpis z mikrobloga

@robert5502 na miejscu tego Bogdana i ks. Popiełuszki, przewracałbym się w grobie gdyby moją największą obrończynią była alkoholiczka, dewotka i oszustka, podkochująca się w starym ćpunie.
  • Odpowiedz
@robert5502: Jak Holland robiła film o Popiełuszce to cala polska wiedziała ze był gejem żeby to nie pokazać na ekranie musiała dodać scene gdzie całuje się z kobieta. True Forgotten Story.
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89 gość ma 40+ plus, pochodzi z prowincji, a te 20 lat temu jakby się komuś tam przyznał, że jest gejem, to najłagodniejsze słowa jakie by usłyszał, że jest zboczeńcem i jego miejsce jest w psychiatryku, więc uciekł do seminarium i przynajmniej rodzina jest z niego dumna, że syn/wnuk/brat jest księdzem.
  • Odpowiedz
@galicjanin: Nie znałem tej historii, więc dobrze, że opisałeś. Jest smutna jeśli, ale nie są to okoliczności łagodzące, jeśli przestępstwo mu zostanie udowodnione. Każdy kto ma problem taki czy inny z prawem gada o biednej rodzinie, o przemocy w domu czy o kolegach co nie szanowali w podstawówce. Wiele mów obrończych na tym zbudowano. Tu będą budować linie obrony, bo ksiądz tyle osób fajnie wyspowiadał, pomógł w zamążpójściu czy rodzinę
  • Odpowiedz
@galicjanin: W sumie napisałeś to tak uwierzyłem, że to pewnik, ale może tak być, że trafiony-zatopiony. Bo na prowincjach z 20 lat temu gość w różowej koszulce polo nawet od lacoste idąc jak nie miał 190 cm wzrostu i 110 kg wagi mógł usłyszeć, że jest część rowerową;) A on 20 lat temu mniej więcej w tą dorosłość tak czy inaczej musiał wejść...
  • Odpowiedz
@pink_avenger: Niemożliwe są te newsy. Skoro zasiadał to może o jakimś pasie rozmawiamy. Ogólnie jego proces będzie mega ciekawy, ile sypnie?, ile wyjdzie?, bo ja wcale wyroku skazującego nie jestem pewny. Lub z dużej chmury...Wiele razy się zdarzyło, że prorok robił komuś 20 czynów w akcie oskarżenia, a typ dostawał 15 uniewinnień, a 5 skazań i to z tych art z najniższą karą. Ogólnie ja nie wierzę facetowi co jako
  • Odpowiedz
@galicjanin: Zapewne. Za taekwondo nie idzie żadna filozofia czy system wartości, więc to sport "neutralny" z punktu widzenia księdza.
A z drugiej strony uczestnictwo księdza "salcesona" w działaniach pozakościelnych rzuca ciekawe światło na jego osobę.
  • Odpowiedz
@pink_avenger: @galicjanin Pewnie za małolata jakieś pasy nawet zdobywał. Był kiedyś jakiś mega hokeista jak na polskie warunki, nawet Google pomogło go znaleźć co rzucił hokej dla sutanny. To akurat jak mało co ostatnio dobrze o nim świadczy. Dodatkowo, że dopuszczali go do takich biznesów to nie był takim rysiem lub krzysiem rocznik 1950 co z ambony tępił małolaty w stringach, komuszków, wiertniczą obywatelską platformę i wirus lewicy... https://pl.wikipedia.org/wiki/Pawe%C5%82_%C5%81ukaszka
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89 w UK jest ksiądz katolicki konkretniej zakonnik, który był zawodowym piłkarzem, za młodu grał w Manchesterze United i nawet miał trochę meczów w pierwszym zespole, aż też pewnego dnia poczuł powołanie zakończył karierę profesjonalną i wstąpił do dominikanów.
  • Odpowiedz