Wpis z mikrobloga

#medycyna #apteka #suplementy #pytaniedoeksperta i może #mirkokoksy

Wiem, że suplementy na stawy to rzecz mocno kontrowersyjna, ale czy jesteście w stanie polecić coś, co ma sens chociaż próbować?

Pytam w kontekście osoby, która ma olbrzymie problemy ze stawami, jest w trakcie leczenia, czeka na jedną operacje, ale w trakcie czekania rodzą się problemy z innymi stawami. Szukamy więc czegoś do zlagodzenia problemów w trakcie leczenia.

Osoba młoda, bez nadwagi.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytam w kontekście osoby, która ma olbrzymie problemy ze stawami, jest w trakcie leczenia, czeka na jedną operacje, ale w trakcie czekania rodzą się problemy z innymi stawami. Szukamy więc czegoś do zlagodzenia problemów w trakcie leczenia.

@sasik520: są różne problemy ze stawami
  • Odpowiedz
@sasik520: kolagen stosowany minimum 3 miesiące według badań daje efekty, ja dodatkowo stosuje MSM (siarka organiczna) i trochę "kontrowersyjniej" - ostarynę. Tylko to nie wiem czy jest dobry pomysł w przypadku zbliżającej się operacji bo się na tym nie znam.
  • Odpowiedz
  • 0
są różne problemy ze stawami

@klefonafide:pewnie. Jednak jak w jednej osobie w krótkim czasie nazbiera się kilka, np. 4, to trudno uwierzyć, że to koincydencja.

jakieś choroby reumatologiczne czy o co chodzi?

pytanie
  • Odpowiedz
@sasik520: naświetlanie słońcem daje inicjowanie i kontynuowanie wszelkich działań regeneracyjnych, natomiast chwilowo (nie jako zastępstwo, kiedy nie ma tyle słońca) przeciwzapalnie (o ile o to chodzi) zadziała sama witamina D (kupuje się w kroplach), w większych dawkach np. 100 do 200 tys. IU raz na tydzień przez miesiąc
  • Odpowiedz