Wpis z mikrobloga

@Pokojowa po prostu ludzie znają normalnych Rosjan. Jest takich dość sporo, którzy od długich lat żyją u nas w krajach unii europejskiej. To ludzie podobni do nas i często zupełnie tacy sami, niczym się nie różniący, może od wymowy niektórych słów. Nie każdy jest tak przesiąknięty propagandą rosyjską by uważać się za naród wybrany i uważać swoją wyższość nad innymi.
  • Odpowiedz
@Pokojowa:

To są w ogóle takie g---o ankiety, nieufność do Muzułmanów na 45%, ale do niemal wyłącznie muzułmańskich Marokańczyków już tylko 33¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Lord_Apatii_i_Depresji

czym sie rozni rusek od ukrainca?

20 lat temu nie różnił się niczym. Obecnie Ukrainiec wyraża chęć bycia częścią Zachodu, dołączenia do NATO i UE. Jest demokratą. Szanuje wolność słowa.
Rosjanin to zamordysta, imperialista, faszysta, kłamca.
Teraz widzę nie ma "jednego narodu ruskiego" tylko "oni są tak samo źli jak my".
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: gdzie Ty znasz takich Rosjan? Rosjan (nie osób z paszportem rosyjskim) prawie w Polsce nie ma.
Ich jest max kilka tysięcy w skali kraju, większa wieś. Ja znam trochę Rosjan, jednego zatrudniałem i przy bliższym poznaniu nawet najbardziej opozycyjni wobec putina okazywali się wielkorusami, którzy szczerze gardzą wszystkimi innymi. Byłem tam też wielokrotnie i nawet potomkowie Polaków mają pod pierwszą warstwą głęboką pogardę do zachodu. Każdy rusek nawet jak
  • Odpowiedz
po prostu ludzie znają normalnych Rosjan. Jest takich dość sporo, którzy od długich lat żyją u nas w krajach unii europejskiej. To ludzie podobni do nas i często zupełnie tacy sami, niczym się nie różniący, może od wymowy niektórych słów.

@kureci_paratko: p--------z pan, ciekawe gdzie można ponać takich rosjan
  • Odpowiedz