Wpis z mikrobloga

Ledwo dwa tygodnie w SC i już widziałem bardzo dziwne rzeczy ( ͡º ͜ʖ͡º) Południe USA to jednak stan umysłu. Już nie mówię, że wszyscy chleją i jeżdżą bo to chyba sport narodowy Amerykanów ( ͡º ͜ʖ͡º) Do tego codziennie jakiś samochód bez zderzaka, bez szyb, zepsuty i zepchnięty w krzaki przy autostradzie itp. itd.
Na „plus” to, że nie przestrzegają znaku STOP tak religijnie jak np. w Kalifornii, gdzie absolutnie każdy zatrzymywał się do zera na stopie nawet na pustym skrzyżowaniu. Tutaj większość tylko zwalnia jak na trójkącie i leci dalej ( ͡º ͜ʖ͡º)

#usa #motoryzacja
fuji - Ledwo dwa tygodnie w SC i już widziałem bardzo dziwne rzeczy ( ͡º ͜ʖ͡º) Połudn...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fuji: witamy w Dixieland, pojeździj jeszcze po zadupiach w georgii Tennessee czy Mississippi albo Alabamie to zobaczysz co to prawdziwa Ameryka :) z dala od głównych autostrad to świat jak horroru :) ale ludzie bardzo przyjazni tylko tak wyglądają :)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
pojeździj jeszcze po zadupiach w georgii Tennessee czy Mississippi albo Alabamie to zobaczysz co to prawdziwa Ameryka

@lajsta77: Nie wiem, czy tak daleko dam radę się ruszyć z Charleston, bo wysłali mnie tu jednak do roboty, a nie zabawy, ale firma stawia paliwo, więc będę jeździł, gdzie się da w weekendy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Po dwóch tygodniach mam mieszane uczucia co do tego miejsca i
  • Odpowiedz
@fuji ooo Charleston to prawie moj drugi dom, znam wszystkie walmarty :p a serio to chyba najfajniejsze miasto w ktorym bylem za oceanem. Takie jeszcze nie za bardzo dixie, centrum jest mocno europejskie, rozumiem co ludzie mówią i są jeszcze w miare kompetentni i pracują. Taka łagdona wersja próbna południa stanów
  • Odpowiedz
@fuji: z Charlston masz blisko do Savanah, polecam równie piękne stare miasto, na dalszą wyprawę polrcam St Augustin, to trzy najpiękniejsze miasta na południu chyba.
  • Odpowiedz
Ledwo dwa tygodnie w SC i już widziałem bardzo dziwne rzeczy ( ͡º ͜ʖ͡º) Południe USA to jednak stan umysłu. Już nie mówię, że wszyscy chleją i jeżdżą bo to chyba sport narodowy Amerykanów ( ͡º ͜ʖ͡º) Do tego codziennie jakiś samochód bez zderzaka, bez szyb, zepsuty i zepchnięty w krzaki przy autostradzie itp. itd.

@fuji: Nie no, spokojnie. I
  • Odpowiedz