Aktywne Wpisy
Kagernak +263
Może wygra Trump, może Harris, ale żadna z tych opcji nie zmienia faktu, że ceny w polskim gastro to jakiś k---a żart...
#usa
#usa
_e_l_o_ +96
jak hindusko-czarna baba zostanie prezydentem najpotezniejszego kraju to bedzie upadek zachodniej cywilizacji, bialego czlowieka #usa
@Montago -> pomożesz? :)
Szukam filmu, pamiętam tylko ostatnią scenę widzianą raz kiedyś w pierwszej połowie lat 90 mając 5-7 lat.
Ojciec w złotej erze potrafił wypożyczyć 6 kaset vhs na 2-3 dni. Ciężko było się połapać czasem. W pamięci zostawały te lepsze pozycje, bo były wypożyczane cyklicznie co jakiś czas. Te wypożyczone raz - odeszły w zapomnienie. Rodzice nie pozwalali mi oglądać w tym wieku mocniejszych produkcji, więc tą musiałem zerknąć przez przypadek. Nie pamiętam nawet czy oglądałem to w starym czy nowym mieszkaniu. Ale tą scene z jakiegoś powodu pamiętam i po około 30 latach fajnie by było wreszcie dotrzeć co to był za film.
Oto scena:
Jest to na 100% ostatnia scena filmu. Dwie kobiety, nie lubiące się ewidentnie, chyba najpierw ze sobą walczą. Kończy się tak, że jedna leży i z góry spada na nią coś takiego jak na obrazku, ona leży głową do ziemii i ostre spada na plecy. Potem ta druga laska naciska jakiś przycisk i ta brama idzie do góry razem z tą pierwszą laską która została na nią wbita.
Ostatnie ujęcie to druga laska odchodzi, plecami do kamery i lecą napisy (chyba jednocześnie po lewej stronie jak ona odchodzi).
To wszystko co pamiętam. Nie pamiętam twarzy, wydaje mi się że ta pierwsza miała długie, kręcone, czarne włosy. Któraś z nich była w obcisłej spódnicy, możliwe że obie.
Jak wspominałem, ojciec wypożyczył to na osiedlowej VHS w czasach przed komputerowych więc nie mogło być to jakiś obscure trudno dostępne tylko coś co pewnie normalnie tam było w tym momencie w większości wypożyczalni.