Aktywne Wpisy
ElenaRain +1
Co sprawiło, że się "odkochaliście" w swoich partnerach/partnerkach?
#randki #zwiazki #relacje #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#randki #zwiazki #relacje #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Bosayerba +57
Człowiek sobie spokojnie sra aż tu nagle kibel wybucha. No czegoś takiego to się nie spodziewałem, idę z reklamacją
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#fotografia #historia #ciekawostki #kosmos #samoloty
Santos Dumont i jego 14Bis, pierwszy człowiek, który pilotował samolot, wystartowali bez pomocy jakiejkolwiek wyrzutni.
Heh, a zapowiadało się tak pięknie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@macan: Czyli Ziemia jest płaska...¯\(ツ)/¯
To 66 lat przed Apollo ktoś wylądował samolotem na Księżycu? Grubo!
https://space24.pl/polityka-kosmiczna/swiat/powrot-czlowieka-na-ksiezyc-opozniony-nowe-daty-misji-artemis
Ja tam bym się nie zakładał o to, że w 2 lata tam wyślą ludzi, jak już w artykule zakładają, że
@macan: Jest jedno IMO sensowne pytanie które się przewija w takiej dyskusji - po co? Nie ma tam bazy do utrzymania, do próbek mamy automaty... człowiek tam niepotrzebny.
Chyba że by taki Bezos się wystrzelił dla ratowania planety, wtedy można by zamknąć całą dyskusję.
Spójrz na te 2 zdjęcia, one pokazują postęp. Ja wskazuję na do, że od czasu drugiego postęp nie tylko się zatrzymał, ale nastąpił regres. Chodzi mi o to, że zyjac na przełomie lat 60 i 70 mógłbyś śmiało zakładać, że te nasze bazy na księżycu, a może i na Marsie beda faktycznie istniały w 2024 roku, a tymczasem ludzie w 2024 roku planują po
Ło Panie. Nie dwa pokolenia tylko dwie wojny swiatowe...
@macan: wybitne p---------e. To chcesz nam powiedzieć, że od tego czasu jest regres, który objawia się np. IIS, modularnym projekcie, poświęconym nauce, który non-stop orbituje wokół Ziemi, a na który ciągle wysyłamy i ściągamy naukowców? Czy też rakietami wielokrotnego użytku, które są w stanie wrócić i znacząco obniżyć koszty latania w kosmos? To jest
@macan: podaję hasło zimna wojna i wyścig kosmiczny, w zamian za to miałeś fchuj katastrof w kosmosie bo chcieli wysłać ludzi za wszelką cenę, aby tylko przytrzeć nosa USA/ZSRR nawet jeśli astro/kosmonauci mają skończyć jako wędzonka
20 boisk piłkarskich głodnych dindu